Enkel tacogryte

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Lettvint tacogryte

Tacogryte er en enkel middagsrett som er perfekt fredagskos, og er man litt tilbakeholden på rømmen og nachoschipsen er det også innafor på en ukedag.

Jeg har fått spørsmål på om jeg ikke har noen oppskrifter med kjøttdeig. Ofte bruker jeg karbonadedeig som et alternativ til kjøttdeig. Karbonadedeig er gjerne litt magrere, men samtidig må man være oppmerksom på at det ikke blir fullt så saftig dersom man for eksempel lager burger. I gryter, gratenger og lignende synes jeg det er like greit å bruke karbonadedeig som et sunnere alternativ. Med andre ord; overalt hvor jeg bruker karbonadedeig kan du fint erstatte med kjøttdeig om du ønsker.

Jeg har allerede en annen populær oppskrift på tacogryte her på bloggen, men etter min mening er denne minst like god (om ikke bedre).

Håper oppskriften på tacogryte faller i smak!

Serveringstips! Server tacogryte sammen med oppskåret avokado, litt nachos, salat og en liten klatt rømme.

Enkel tacogryte

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • Tacogryte
  • 400 gram karbonadedeig

  • 1 stk rødløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 stk grønn paprika

  • 1 ss tomatpurè

  • 1 boks (400 gram) hermetiske tomater

  • Mais

  • 1 ss malt spisskummen

  • 1/2 ts chilipulver

  • 1/2 ss soyasaus

  • 1 ts oregano

  • 2 bokser chilibønner

  • 1/2 stk lime

  • 1 ts sukker

  • Salt og pepper

  • Serveringstips
  • Avokado

  • Nachos

  • Lettrømme

  • Salat

Fremgangsmåte

  • Brun karbonadedeig kjapt i en gryte eller i en stekepanne. Mens den er til bruning har du tid til å skylle og rense løk og paprika. Kutt den gjerne opp i små terninger også slik at du har det klart.
  • Sett den ferdigstekte karbonadedeigen til side. Surr så løk, hvitløk og paprika i litt olje i samme panne eller gryte som du har brukt tidligere. Ha i tomatpuré når løken begynner å bli myk, og surr videre et par minutter.
  • Ha den stekte karbonadedeigen tilbake i gryten, sammen med hermetiske tomater, mais, spisskummen, chilipulver, oregano og soyasaus. Kok opp og la koke i 5-10 minutter.
  • Tilsett chilibønner, lime, sukker og smak til med salt og pepper.
  • Server tacogryten med ønsket tilbehør. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*