• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
24. januar 2019

Enkel tacogryte

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Lettvint tacogryte

Tacogryte er en enkel middagsrett som er perfekt fredagskos, og er man litt tilbakeholden på rømmen og nachoschipsen er det også innafor på en ukedag.

Jeg har fått spørsmål på om jeg ikke har noen oppskrifter med kjøttdeig. Ofte bruker jeg karbonadedeig som et alternativ til kjøttdeig. Karbonadedeig er gjerne litt magrere, men samtidig må man være oppmerksom på at det ikke blir fullt så saftig dersom man for eksempel lager burger. I gryter, gratenger og lignende synes jeg det er like greit å bruke karbonadedeig som et sunnere alternativ. Med andre ord; overalt hvor jeg bruker karbonadedeig kan du fint erstatte med kjøttdeig om du ønsker.

Tacogryte med nachos, avokado og rømme

Jeg har allerede en annen populær oppskrift på tacogryte her på bloggen, men etter min mening er denne minst like god (om ikke bedre).

Håper oppskriften på tacogryte faller i smak!

Serveringstips! Server tacogryte sammen med oppskåret avokado, litt nachos, salat og en liten klatt rømme.

Tacogryte til helg og hverdager

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 24. januar 2019
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Tacogryte med karbonadedeig og bønner
Ingredienser
  • Tacogryte
  • 400 gram karbonadedeig
  • 1 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 grønn paprika
  • 1 ss tomatpurè
  • 1 boks (400 gram) hermetiske tomater
  • Mais
  • 1 ss malt spisskummen
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/2 ss soyasaus
  • 1 ts oregano
  • 2 bokser chilibønner
  • 1/2 lime
  • 1 ts sukker
  • Salt og pepper
  • Serveringstips
  • Avokado
  • Nachos
  • Lettrømme
  • Salat
Slik gjør du det
Steg 1
Brun karbonadedeig kjapt i en gryte eller i en stekepanne. Mens den er til bruning har du tid til å skylle og rense løk og paprika. Kutt den gjerne opp i små terninger også slik at du har det klart.
Steg 2
Sett den ferdigstekte karbonadedeigen til side. Surr så løk, hvitløk og paprika i litt olje i samme panne eller gryte som du har brukt tidligere. Ha i tomatpuré når løken begynner å bli myk, og surr videre et par minutter.
Steg 3
Ha den stekte karbonadedeigen tilbake i gryten, sammen med hermetiske tomater, mais, spisskummen, chilipulver, oregano og soyasaus. Kok opp og la koke i 5-10 minutter.
Steg 4
Tilsett chilibønner, lime, sukker og smak til med salt og pepper.

 

 

 


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden eller tagg maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • gryter
  • gryterett
  • Tex-mex

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Røstipoteter med chorizo og persille
Pizza med mozzarella og chorizo

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales