Tacogryte er en enkel middagsrett som er perfekt fredagskos, og er man litt tilbakeholden på rømmen og nachoschipsen er det også innafor på en ukedag.
Jeg har fått spørsmål på om jeg ikke har noen oppskrifter med kjøttdeig. Ofte bruker jeg karbonadedeig som et alternativ til kjøttdeig. Karbonadedeig er gjerne litt magrere, men samtidig må man være oppmerksom på at det ikke blir fullt så saftig dersom man for eksempel lager burger. I gryter, gratenger og lignende synes jeg det er like greit å bruke karbonadedeig som et sunnere alternativ. Med andre ord; overalt hvor jeg bruker karbonadedeig kan du fint erstatte med kjøttdeig om du ønsker.
Jeg har allerede en annen populær oppskrift på tacogryte her på bloggen, men etter min mening er denne minst like god (om ikke bedre).
Håper oppskriften på tacogryte faller i smak!
Serveringstips! Server tacogryte sammen med oppskåret avokado, litt nachos, salat og en liten klatt rømme.
Tacogryte til helg og hverdager
- 24. januar 2019
- 4 porsjoner
- 30 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Tacogryte
- 400 gram karbonadedeig
- 1 rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 grønn paprika
- 1 ss tomatpurè
- 1 boks (400 gram) hermetiske tomater
- Mais
- 1 ss malt spisskummen
- 1/2 ts chilipulver
- 1/2 ss soyasaus
- 1 ts oregano
- 2 bokser chilibønner
- 1/2 lime
- 1 ts sukker
- Salt og pepper
- Serveringstips
- Avokado
- Nachos
- Lettrømme
- Salat
Slik gjør du det
- Steg 1
- Brun karbonadedeig kjapt i en gryte eller i en stekepanne. Mens den er til bruning har du tid til å skylle og rense løk og paprika. Kutt den gjerne opp i små terninger også slik at du har det klart.
- Steg 2
- Sett den ferdigstekte karbonadedeigen til side. Surr så løk, hvitløk og paprika i litt olje i samme panne eller gryte som du har brukt tidligere. Ha i tomatpuré når løken begynner å bli myk, og surr videre et par minutter.
- Steg 3
- Ha den stekte karbonadedeigen tilbake i gryten, sammen med hermetiske tomater, mais, spisskummen, chilipulver, oregano og soyasaus. Kok opp og la koke i 5-10 minutter.
- Steg 4
- Tilsett chilibønner, lime, sukker og smak til med salt og pepper.
Likte du oppskriften?
Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden eller tagg maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.