Torsk i karri overrasket meg faktisk veldig positivt, og minner meg på at jeg spiser alt for sjeldent torsk. Karri, epler og kokosmelk er rett og slett en fantastisk god kombinasjon, og smaksmessig syntes jeg at det var veldig godt med torsk i gryta. Denne middagsretten er også utrolig kjapp og lage, og det som tar lengst tid er faktisk å få kokt risen fort nok.
Enkel torsk i karri
- 20. april 2017
- 4 porsjoner
- 20 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Torsk i karri
- 600 gram skinnfri torskefilet
- 1/2 rød chili
- 1 fedd hvitløk
- 1 rød paprika
- 1/2 rødløk
- 2 ts karri
- 1 ts gurkemeie
- 1 eple
- 2 dl kokosmelk
- 2 dl melk
- 1 grønnsaksbuljongterning
- 1/2 ts salt
- Fersk bladpersille
- Tilbehør
- Ris
Slik gjør du det
- Steg 1
- Hvis du skal servere ris til så kan det være lurt å starte med å koke risen.
- Steg 2
- Skjær torsken i passende store serveringsstykker, ca 3 x 4 cm, og strø litt salt over.
- Steg 3
- Fjern steinene fra en halv chili og finhakk den sammen med en fedd hvitløk. Del rødløk og paprika i strimler og surr både løk, paprika og chili i litt olje i en gryte eller en dyp panne. Når dette har surret et par minutter tilsetter du karri og gurkemeie og blander det godt med løk og paprikaen, mens pannen står på varmen.
- Steg 4
- Ta bort kjernehuset fra et eple og del det opp i små terninger. Ha kokosmelk, melk, epleterninger, og grønnsakbuljong i pannen og kok opp. Smak litt til med salt.
- Steg 5
- Legg torskebitene oppi, legg på lokk og la trekke i 5-7 minutter til torsken er ferdig.
- Steg 6
- Dryss over litt frisk persille rett før servering. Serveres med ris som tilbehør.
Håper denne oppskriften på torsk i karri faller i smak. Selv likte jeg den svært godt!
Vel bekomme!