Enkel torsk i karri

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Torsk i karri

Torsk i karri overrasket meg faktisk veldig positivt, og minner meg på at jeg spiser alt for sjeldent torsk. Karri, epler og kokosmelk er rett og slett en fantastisk god kombinasjon, og smaksmessig syntes jeg at det var veldig godt med torsk i gryta. Denne middagsretten er også utrolig kjapp og lage, og det som tar lengst tid er faktisk å få kokt risen fort nok.

Håper denne oppskriften på torsk i karri faller i smak. Selv likte jeg den svært godt!

Torsk i karri og kokos

Enkel torsk i karri

4 fra 9 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Totalt

20

minutter

Ingredienser

  • Torsk i karri
  • 600 gram skinnfri torskefilet

  • 1/2 stk rød chili

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 stk rød paprika

  • 1/2 stk rødløk

  • 2 ts karri

  • 1 ts gurkemeie

  • 1 stk eple

  • 2 dl kokosmelk

  • 2 dl melk

  • 1 terning grønnsaksbuljong

  • 1/2 ts salt

  • Fersk bladpersille

  • Tilbehør
  • Ris

Fremgangsmåte

  • Hvis du skal servere ris til så kan det være lurt å starte med å koke risen.
  • Skjær torsken i passende store serveringsstykker, ca 3 x 4 cm, og strø litt salt over.
  • Fjern steinene fra en halv chili og finhakk den sammen med en fedd hvitløk. Del rødløk og paprika i strimler og surr både løk, paprika og chili i litt olje i en gryte eller en dyp panne. Når dette har surret et par minutter tilsetter du karri og gurkemeie og blander det godt med løk og paprikaen, mens pannen står på varmen.
  • Ta bort kjernehuset fra et eple og del det opp i små terninger. Ha kokosmelk, melk, epleterninger og en finhakket grønnsakbuljongterning i pannen og kok opp. Smak litt til med salt.
  • Legg torskebitene oppi, legg på lokk og la trekke i 8-10 minutter til torsken er ferdig.
  • Dryss over litt frisk persille rett før servering. Serveres med ris som tilbehør.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*