• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
14. januar 2020

Enkel wraps med indisk schwung

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Hverdagswraps med kylling

Vi er et par uker inn i det nye året, og flere av dere ønsker flere kjappe og sunne hverdagsmiddager på bloggen. I dag deler jeg derfor en oppskrift på enkel wraps med indisk schwung!

Kyllingen har jeg marinert i en deilig krydderblanding med blant annet garam masala, og også dressingen er lett krydret. Det er altså her schwungen kommer ifra. Du kan også bruke tandoori masala istedenfor, det er jo mye av de samme krydrene (i hvert fall i mine krydderglass). Denne hverdagswrapsen er sunn og god hverdagsmat som føyer seg i rekken av middag på under halvtimen. Hadde jeg hatt litt bedre tid hadde jeg sikkert byttet ut tortillaslefsene med hjemmelagede chapati.

Wraps med indisk schwung

På utkikk etter mer autentiske indiske retter? Hva med en hjemmelaget tikka masala eller kylling tandoori?

Håper du ble inspirert!

Enkel hverdagswraps

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 14. januar 2020
  • 4 wraps
  • 30 min
  • Skriv ut
Enkel wraps
Ingredienser
  • 4 fullkornstortillas
  • 500 gram strimlet kylling
  • 1 ss olje
  • 1 ss garam masala
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/2 ts hvitløkspulver
  • 1 ts salt
  • Pepper
  • Dressing
  • 2 dl lettrømme
  • 1/2 ts garam masala
  • 1 ts revet ingefær
  • 1/2 lime
  • Salt og pepper
  • Tilbehør
  • Salat
  • Paprika
  • Cherrytomater
  • 1 eple
Slik gjør du det
Steg 1
Mariner kyllingen. Ha garam masala, chilipulver, hvitløkspulver, salt og pepper i en bolle, og rør inn litt nøytral olje. Ha så i strimlet kylling og bland godt. La kyllingen ligge i marinaden i minimum 10-15 minutter, mens du gjør klart resten. Du må gjerne la den marinere lengre for enda mer smak. La kyllingen stå kaldt mens den marineres.
Steg 2
Gjør klar dressingen. Bland lettrømme, garam masala, revet ingefær, saften fra en halv lime, salt og pepper i en liten skål.
Steg 3
Skyll og skjær opp salat, paprika og cherrytomater. Fjern kjernehuset fra et eple, og del det så opp i tynne båter.
Steg 4
Stek den ferdigmarinerte kyllingen kjapt i en varm stekepanne.
Steg 5
Varm tortillaslefsen i 10-20 sekunder i forvarmet stekeovn (200 grader), det er ikke mange sekundene som trengs.
Steg 6
Fordel stekt kylling, dressing og grønt på oppvarmede tortillas. Foldes til en wrap og nytes umiddelbart. Håper det smaker!

Stikkord

  • indisk
  • Wraps

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Tikka masala med blomkål
Hvit pizza med røkelaks

Relaterte innlegg

TikTok-pasta
1. mars 2021

TikTok-pasta

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021

Pizza med marinert kjøttdeig

Gratinert pastaform
25. februar 2021

Gratinert pastaform

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales