Enkel wraps med indisk schwung

Hverdagswraps med kylling

Vi er et par uker inn i det nye året, og flere av dere ønsker flere kjappe og sunne hverdagsmiddager på bloggen. I dag deler jeg derfor en oppskrift på enkel wraps med indisk schwung!

Kyllingen har jeg marinert i en deilig krydderblanding med blant annet garam masala, og også dressingen er lett krydret. Det er altså her schwungen kommer ifra. Du kan også bruke tandoori masala istedenfor, det er jo mye av de samme krydrene (i hvert fall i mine krydderglass). Denne hverdagswrapsen er sunn og god hverdagsmat som føyer seg i rekken av middag på under halvtimen. Hadde jeg hatt litt bedre tid hadde jeg sikkert byttet ut tortillaslefsene med hjemmelagede chapati.

Wraps med indisk schwung

På utkikk etter mer autentiske indiske retter? Hva med en hjemmelaget tikka masala eller kylling tandoori?

Håper du ble inspirert!

Enkel hverdagswraps

Enkel wraps

Ingredienser

  • 4 fullkornstortillas
  • 500 gram strimlet kylling
  • 1 ss olje
  • 1 ss garam masala
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/2 ts hvitløkspulver
  • 1 ts salt
  • Pepper
  • Dressing
  • 2 dl lettrømme
  • 1/2 ts garam masala
  • 1 ts revet ingefær
  • 1/2 lime
  • Salt og pepper
  • Tilbehør
  • Salat
  • Paprika
  • Cherrytomater
  • 1 eple

Fremgangsmåte

Steg 1
Mariner kyllingen. Ha garam masala, chilipulver, hvitløkspulver, salt og pepper i en bolle, og rør inn litt nøytral olje. Ha så i strimlet kylling og bland godt. La kyllingen ligge i marinaden i minimum 10-15 minutter, mens du gjør klart resten. Du må gjerne la den marinere lengre for enda mer smak. La kyllingen stå kaldt mens den marineres.
Steg 2
Gjør klar dressingen. Bland lettrømme, garam masala, revet ingefær, saften fra en halv lime, salt og pepper i en liten skål.
Steg 3
Skyll og skjær opp salat, paprika og cherrytomater. Fjern kjernehuset fra et eple, og del det så opp i tynne båter.
Steg 4
Stek den ferdigmarinerte kyllingen kjapt i en varm stekepanne.
Steg 5
Varm tortillaslefsen i 10-20 sekunder i forvarmet stekeovn (200 grader), det er ikke mange sekundene som trengs.
Steg 6
Fordel stekt kylling, dressing og grønt på oppvarmede tortillas. Foldes til en wrap og nytes umiddelbart. Håper det smaker!