Enkel wraps med indisk schwung

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Hverdagswraps med kylling

Vi er et par uker inn i det nye året, og flere av dere ønsker flere kjappe og sunne hverdagsmiddager på bloggen. I dag deler jeg derfor en oppskrift på enkel wraps med indisk schwung!

Kyllingen har jeg marinert i en deilig krydderblanding med blant annet garam masala, og også dressingen er lett krydret. Det er altså her schwungen kommer ifra. Du kan også bruke tandoori masala istedenfor, det er jo mye av de samme krydrene (i hvert fall i mine krydderglass). Denne hverdagswrapsen er sunn og god hverdagsmat som føyer seg i rekken av middag på under halvtimen. Hadde jeg hatt litt bedre tid hadde jeg sikkert byttet ut tortillaslefsene med hjemmelagede chapati.

På utkikk etter mer autentiske indiske retter? Hva med en hjemmelaget tikka masala eller kylling tandoori?

Håper du ble inspirert!

Banner - Mat du blir glad av

Enkel wraps med indisk schwung

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

wraps
Tilberedning

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk 4 fullkornstortillas

  • 500 gram 500 strimlet kylling

  • 1 ss 1 olje

  • 1 ss 1 garam masala

  • 1/2 ts 1/2 chilipulver

  • 1/2 ts 1/2 hvitløkspulver

  • 1 ts 1 salt

  • Pepper

  • Dressing
  • 2 dl 2 lettrømme

  • 1/2 ts 1/2 garam masala

  • 1 ts 1 revet ingefær

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Salat

  • Paprika

  • Cherrytomater

  • 1 stk 1 eple

Fremgangsmåte

  • Mariner kyllingen. Ha garam masala, chilipulver, hvitløkspulver, salt og pepper i en bolle, og rør inn litt nøytral olje. Ha så i strimlet kylling og bland godt. La kyllingen ligge i marinaden i minimum 10-15 minutter, mens du gjør klart resten. Du må gjerne la den marinere lengre for enda mer smak. La kyllingen stå kaldt mens den marineres.
  • Gjør klar dressingen. Bland lettrømme, garam masala, revet ingefær, saften fra en halv lime, salt og pepper i en liten skål.
  • Tilbehør. Skyll og skjær opp salat, paprika og cherrytomater. Fjern kjernehuset fra et eple, og del det så opp i tynne båter.
  • Stek den ferdigmarinerte kyllingen kjapt i en varm stekepanne.
  • Varm tortillaslefsen i 10-20 sekunder i forvarmet stekeovn (200 grader), det er ikke mange sekundene som trengs.
  • Fordel stekt kylling, dressing og grønt på oppvarmede tortillas. Foldes til en wrap og nytes umiddelbart. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*