Slik gjør du det

  1. Ha alt det tørre i en bolle og bland inn revet gulrot.
  2. Tilsett fingervarmt vann (37 grader), olje og litt honning, og elt det godt sammen med kjøkkenmaskin i ca 10 minutter, eller for hånd i ca 15 minutter. Bruker du maskin er det viktig at du elter på lav hastighet.
  3. Dekk til bollen med plast eller et klede, og la den heve til dobbel størrelse eller minst 60 minutter. Heving gjør at både smak og konsistens blir mye bedre, og du får også et mye luftigere brød. Hvis du er sporty så gjør du som meg og tar deg en liten løpetur mens deigen står til heving.
  4. Ha bakepapir i to brødformer, og pensle de eventuelt åpne sidene med smør. Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over og undervarme.
  5. Hvelv den ferdighevede deigen på et melet underlag. Elt den litt sammen og del den i to. Bak hvert emne til ut til en avlang pølse, som du legger i hver brødform.
  6. Legg plast eller et klede over brødformene, og la deigen etterheve i 20-30 minutter. Stek brødene nederst i ovnen i ca 40-50 minutter.
  7. Ta brødene ut av av formen og avkjøl de på en rist.

Nyt noen sunne og deilige nybakte brød med god samvittighet!

Enkelt grovbrød med gulrot