Enkle eltefrie rundstykker med linfrø

Lages på: 12 timer Nivå: Enkel
Enkle eltefrie rundstykker med linfrø

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på enkle eltefrie rundstykker med linfrø. For å gjøre det ekstra enkelt brukte jeg for anledningen grovbakst-mel, som er en blanding av siktet hvetemel, sammalt hvete og sammalt rug. Jeg bruker også litt appelsinjuice i denne oppskriften. Mulig det bare er innbilning, men jeg synes dette gir ekstra godt resultat. Om du ikke har juice kan du erstatte appelsinjuicen med vann. Rundstykkene er 50% grove i følge grovhetskalkulatoren.

Fordelen med eltefrie rundstykker er at du sparer deg for mye arbeid (elting), og du kan i tillegg starte dagen med nystekt gjærbakst. Bruk 2-3 minutter kvelden i forveien til å røre sammen deigen, la den heve på benken til neste dag, og rull de ut når du står opp. Så enkelt og så greit.

På bloggen finner du flere andre eltefrie rundstykker, her er noen av de:

Håper du ble fristet til å teste ut litt eltefri bakst!

Eltefrie rundstykker med linfrø

0 fra 0 vurderinger
Type rett: GjærbakstNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

10

rundstykker
Tilberedning + heving

12

timer 
Steketid

13

minutter
Totalt

12

timer 

Ingredienser

  • 575 gram grovbakst

  • 50 gram linfrø

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts tørrgjær

  • 100 gram appelsinjuice

  • 350 gram kald vann

Fremgangsmåte

  • Sett deigen. Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett appelsinjuice og kaldt vann, og rør det sammen. Det enkleste er å bruke hendene. Deigen behøver ikke å knas, men må jobbes med slik at du ikke får klumper av melet i deigen.
  • Dekk til bollen med et lokk eller plast og la den heve på kjøkkenbenken i 9-12 timer.
  • Utbaking. Ha deigen over på et godt melet underlag. Dra deigen utover til et rektangel og brett hjørnene inn mot midten. Strø på litt mer mel ved behov, og gjenta prosessen et par ganger. Denne prosessen gjøres for at du skal få mer spenn i deigen.
  • Form deigen til en pølse og del den opp i 10-12 like store deler. Trill de så utover til rundstykker, og sett de på et bakepapirkledd stekebrett.
  • Dekk til rundstykkene med et klede eller folie. Hensikten med å dekke til rundstykkene er at de skal holde på fuktigheten.
  • Heving og steking. La rundstykkene etterheve i rundt 60 minutter. Sett ovnen på 220 grader vanlig over- og undervarme.
  • Stek rundstykkene nest nederst i ovnen. Beregn 13-15 minutter steketid, til de er gjennomstekte og begynner å bli lett gylne på undersiden. Avkjøl rundstykkene på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*