Så enkelt lager du eltefrie rundstykker av speltmel:

  1. Bland alt det tørre i en bolle
  2. Tilsett kaldt vann, og bland det kjapt sammen med en sleiv.
  3. Dekk bollen til med lokk eller plastfolie, og la den stå på kjøkkenbenken natten over eller minst 8-9 timer.
  4. Morgenen etter heller du den ut på et godt melet bakstbord. Deigen vil være svært klebrig, men ikke helt som en røre.
  5. Jeg jobber ikke så mye med deigen for da går all luften ut av den, men sørger for at den blir godt melet når jeg forsøker å lage en avlang pølse av den.
  6. Bruk en kniv til å dele pølsen i 8-10 emner, og sett disse på et bakepapirkledd stekebrett.
  7. La de gjerne stå ca 10-15 minutter før du setter de midt i en kald ovn. Sett temperaturen på 210 grader og la de steke ca 30-35 minutter.
  8. Avkjøles på rist.

Det er ikke uten grunn for at jeg stort sett hver helg har laget eltefrie rundstykker. Både elsker jeg nybakte rundstykker, i tillegg så krever dette minimalt med innsats. 5 minutter før leggetid og noen minutter med innsats når du står opp, og du kan nyte nystekte rundstykker til frokost.

Det som er viktig når du setter deigen er å være nøyaktig med målene, slik at du ikke ender opp med en røre eller en deig som er for tung til å heve.

Dersom du ikke har speltmel kan du fint erstatte det med en annen melsort.

Legg gjerne igjen en kommentar nederst siden hvis du har kommentater eller er usikker på hvordan du lager eltefrie rundstykker av speltmel 🙂

Lik gjerne Facebook-siden min og følg meg på Instagram, så får du nye innlegg fra bloggen min rett i feeden din. Du kan også få høydepunkter fra Det glade kjøkken direkte i innboksen din ved å legge inn e-posten din her (ca 1 e-post i mnd). E-posten din vil ikke bli brukt til noe annet 🙂