Enkle og grove eltefrie rundstykker

Lages på: 10 timer Nivå: Enkel
Enkle og grove eltefrie rundstykker

Forrige helg, mens samboeren tok Felix ut på kveldens siste luftetur, bestemte jeg meg for å kaste sammen en deig til rundstykker. Jeg gjorde det enklest mulig og brukte derfor en pose med grovbakst jeg hadde stående i skapet. Mel (grovbakst), salt, bittelitt tørrgjær og vann var alt som skulle til, og og løpet av få minutter hadde jeg rørt sammen en svært enkel og eltefri rundstykkedeig. Da jeg stod opp lørdags morgen var det bare å trille ut rundstykkene, la de heve en liten halvtime mens jeg gikk ut med Felix, og sette de i ovnen idet vi kom tilbake.

Rundstykkene ble utrolig luftige og gode, og selv etter flere dager i brødboksen var de fortsatt saftige. Absolutt en verdig start på dagen.

På jakt etter litt mer inspirasjon til eltefri bakst? Sjekk noen av disse oppskriftene:

Lykke til med baksten!

Enkle og grove eltefrie rundstykker

0 fra 0 vurderinger
Type rett GjærbakstNivå: Enkel
Porsjoner

10

rundstykker
Tilberedning + heving

10

timer 
Steketid

14

minutter

Ingredienser

  • Enkle og grove eltefrie rundstykker
  • 575 gram grovbakst

  • 1 ts ts salt

  • 1/2 ts ts tørrgjær

  • 4,4 dl vann

Fremgangsmåte

  • Ha grovbakstmel, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett kaldt vann og bland det lett sammen med en skje eller sleiv.
  • Dekk bollen med lokk eller plast, og la stå og heve på kjøkkenbenken natten over eller i minst 9-10 timer.
  • Hvelv deigen over på et godt melet underlag. Trykk deigen utover til et rektangel, og brett inn hjørnene mot midten som en konvolutt. Ha på litt mere mel ved behov og gjenta prosessen en gang til.
  • Form deigen til en pølse, som du deler opp i 8-10 like store emner. Form hvert emne til et rundstykke, legg de over på et bakepapirkledd stekebredd.
  • La rundstykkene hvile under et klede i 30-45 minutter. Forvarm stekeovnen til 220 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Sett stekebrettet på midterste rille i ovnen. Stek rundstykkene i 11-15 minutter. Steketiden vil variere litt fra ovn til ovn, og basert på størrelsen på rundstykkene. Avkjøles på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*