• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • JUL (NY!)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • TA KONTAKT
  • SØK
10. september 2016

Enkle og ekstra grove rundstykker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Enkle og ekstra grove rundstykker

Det siste halve året har det for det meste blitt eltefri bakst, så i dag bestemte jeg meg for å lage noen helt vanlige, enkle og ekstra grove rundstykker. Jeg er svært glad i eltefritt, men etter å ha smakt på disse nystekte rundstykkene så innser jeg at jeg iblant også må ty til den vanlige metoden en gang iblant.

Jeg har brukt fullkornshvetemel da jeg bakte disse rundstykkene, men du kan også benytte sammalt hvete (finmalt). Begge meltypene er 100% grovt, men fullkornshvetemelet er ekstra finmalt som gjør at baksten blir bedre å jobbe med og du får et bedre resultat. Dette er så klart min egne subjektive mening.

I følge brødskala-kalkulatoren til Opplysningskontoret for brød og korn så er disse rundstykkene ekstra grove, og kan derfor nytes med god samvittighet.

Tips! Pensle rundstykkene med egg og strø noen sesamfrø på toppen. Det både smaker godt og ser svært innbydende ut.

Rundstykkene ble både saftig og luftige, og er også ypperlige til å fryse ned. Tin de 10 minutter i stekeovnen på rundt 150 grader, og de smaker nesten som nystekte igjen.

Ekstra grove rundstykker

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 10. september 2016
  • 20 rundstykker
  • 1 time(r) 30 min
  • Skriv ut
Enkle og ekstra grove rundstykker
Ingredienser
  • Ekstra grove rundstykker
  • 700 gram fullkornshvetemel
  • 200 gram siktet speltmel
  • 50 gram havrekli
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 7 dl melk
  • 3 ss rapsolje
  • 1,5 ts salt
Slik gjør du det
Steg 1
Ha mel, gjær og salt i en bolle.
Steg 2
Varm melken opp til den er fingervarm og tilsett havrekliet i melken. Ha melk og rapsolje i bollen sammen med melblandingen, og elt det hele sammen enten for hånd eller ved hjelp av en kjøkkenmaskin. Beregn ca 10-15 minutter i eltetid, til du får en smidig deig. Deigen skal være litt klissete, dvs at den henger litt igjen i fingrene når du kjenner på den.
Steg 3
La deigen heve i ca 45-60 minutter.
Steg 4
Ha deigen utover et melet bakstbord. Er den fortsatt litt klissete kan du elte inn litt mer mel. Trill den ut til en avlang pølse, og del den opp i ca 20-22 like store emner. Trill hvert emne ut til runde eller avlange rundstykker og fordel de på to bakepapirkledde stekebrett. Legg et klede over og la rundstykkene etterheve i ca 30 minutter.
Steg 5
Stek rundstykkene på 210 grader, midt i ovnen, i ca 12-15 minutter.
Steg 6
Avkjøles på rist.

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • Rundstykker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Lakseceviche med mango og avokado
Pizzapai – Pizza med en liten twist

Relaterte innlegg

Resteostesmørbrød
2. desember 2019
0 kommentarer

Resteostesmørbrød

Serinakaker
27. november 2019
0 kommentarer

Serinakaker

Eltefrie rundstykker med rug
23. november 2019
0 kommentarer

Eltefrie rundstykker med rug

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Stikkord

  • BBQ
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • grillmat
  • grillsalat
  • grilltilbehør
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • Kanelsnurrer
  • kjeks
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • milkshake
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • Rundstykker
  • salat
  • salater
  • Salsa
  • Scones
  • slow cooked
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • viltgryte
  • Wok
  • Wrap
Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Kontakt
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales