Enkle sjokolademuffins

Sjokolademuffins med sjokoladebiter

Disse sjokolademuffinsene kastet jeg sammen da vi plutselig fikk besøk en søndags ettermiddag. Tror ikke det tok mer enn 15 minutter fra jeg satte i gang, og til at muffinsene stod i ovnen. Snakk om utrolig lettvint bakst til kaffen, og ikke minst gode! Jeg er jo svært svak for sjokolade, og hadde derfor vært sikker på å ha godt med sjokoladebiter i røra.

Håper disse sjokolademuffinsene blir like godt tatt i mot som de ble av kaffebesøket vårt.

Sjokolademuffins med biter av sjokolade

  • 20. april 2019
  • 12-15 muffins
  • 35 min
  • Skriv ut
Kjappe sjokolademuffins

Ingredienser

  • 100 gram smør
  • 1,25 dl sukker
  • 3 egg
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2,5 ss kakao
  • 1,5 dl blåbærbiola
  • 150 gram kokesjokolade

Fremgangsmåte

Steg 1
Rør smør og sukker hvitt. Jeg brukte kjøkkenmaskin med påmontert K-spade.
Steg 2
Tilsett så eggene. Ikke tilsett alle gangene på en gang, men visp inn ett egg av gangen.
Steg 3
Sikt så i det tørre, tilsett blåbærbiola og grovhakket sjokolade. Vendes forsiktig inn i resten ved bruk av en slikkepott, slik at du ikke pisker luften ut av røren.
Steg 4
Bruk to spiseskjeer til å fylle muffinsformene cirka 2/3 fulle. Jeg bruker den ene spisesskjeen til å skrape ut av den andre.
Steg 5
Sjokolademuffinsene stekes midt i ovnen på 190 grader, i cirka 15-20 minutter. Avkjøles på rist