Disse sjokolademuffinsene kastet jeg sammen da vi plutselig fikk besøk en søndags ettermiddag. Tror ikke det tok mer enn 15 minutter fra jeg satte i gang, og til at muffinsene stod i ovnen. Snakk om utrolig lettvint bakst til kaffen, og ikke minst gode! Jeg er jo svært svak for sjokolade, og hadde derfor vært sikker på å ha godt med sjokoladebiter i røra.
Håper disse sjokolademuffinsene blir like godt tatt i mot som de ble av kaffebesøket vårt.
Sjokolademuffins med biter av sjokolade
- 20. april 2019
- 12-15 muffins
- 35 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 100 gram smør
- 1,25 dl sukker
- 3 egg
- 3 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 2,5 ss kakao
- 1,5 dl blåbærbiola
- 150 gram kokesjokolade
Slik gjør du det
- Steg 1
- Rør smør og sukker hvitt. Jeg brukte kjøkkenmaskin med påmontert K-spade.
- Steg 2
- Tilsett så eggene. Ikke tilsett alle gangene på en gang, men visp inn ett egg av gangen.
- Steg 3
- Sikt så i det tørre, tilsett blåbærbiola og grovhakket sjokolade. Vendes forsiktig inn i resten ved bruk av en slikkepott, slik at du ikke pisker luften ut av røren.
- Steg 4
- Bruk to spiseskjeer til å fylle muffinsformene cirka 2/3 fulle. Jeg bruker den ene spisesskjeen til å skrape ut av den andre.
- Steg 5
- Sjokolademuffinsene stekes midt i ovnen på 190 grader, i cirka 15-20 minutter. Avkjøles på rist
Enjoy!