Det er ikke så ofte det er biff på menyen hos oss, men når jeg ymter frempå om at jeg har planer om å steke biff er det til samboerens store glede. Jeg synes absolutt at det er nydelig med en god biff, men det er ofte ikke det som frister mest når det er helg og jeg har lyst til å leke meg på kjøkkenet.
Denne gangen hadde jeg kjøpt inn et par pakker med entrecôte og litt fersk sopp, som skulle bli til deilig helgemiddag. Et tips når du kjøper biff er å kjøpe kjøttstykker som nærmer seg forbruksdatoen, da er nemlig sjansen for et ekstra mørt stykke enda større. Kjøtt mørnes nemlig mens det ligger vakuumpakket i butikken. I tillegg er det jo også fra et miljøperspektiv smart å kjøpe produkter som nærmer seg “best før” datoen, dersom du likevel vet at du får brukt råvarene før de må kastes.
Noen andre biffoppskrifter på bloggen:
Håper denne oppskriften med entrecôte faller i smak!
Kjempe gode smaker fra biff, puré og saus. Vi hadde asberges til som en ekstra rett.