Entrecôte med pastinakkpure og sjampinjongsaus

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel

Entrecôte med pastinakkpuré og soppsaus

Det er ikke så ofte det er biff på menyen hos oss, men når jeg ymter frempå om at jeg har planer om å steke biff er det til samboerens store glede. Jeg synes absolutt at det er nydelig med en god biff, men det er ofte ikke det som frister mest når det er helg og jeg har lyst til å leke meg på kjøkkenet.

Denne gangen hadde jeg kjøpt inn et par pakker med entrecôte og litt fersk sopp, som skulle bli til deilig helgemiddag. Et tips når du kjøper biff er å kjøpe kjøttstykker som nærmer seg forbruksdatoen, da er nemlig sjansen for et ekstra mørt stykke enda større. Kjøtt mørnes nemlig mens det ligger vakuumpakket i butikken. I tillegg er det jo også fra et miljøperspektiv smart å kjøpe produkter som nærmer seg “best før” datoen, dersom du likevel vet at du får brukt råvarene før de må kastes.

Noen andre biffoppskrifter på bloggen:

Håper denne oppskriften  med entrecôte faller i smak!

Mat du blir glad av - banner

Saftig biff med sjampinjongsaus

5.0 fra 4 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram entrecôte

  • Salt og pepper

  • Smør til steking

  • Pastinakkpurè
  • 400 gram pastinakk

  • 1 ss smør

  • 1 dl melk

  • 1/2 ts salt

  • Sjampinjongsaus
  • 100 gram sjampinjonger

  • 2 stk sjalottløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ss smør

  • 1/2 ss soyasaus

  • 1 dl fløte

  • 1 dl melk

  • 1/2 stk grønnsaksbuljongterning

  • 1/4 ts kajennepepper

  • Salt og pepper

  • Maizena til jevning (valgfritt)

  • Forslag til tilbehør
  • Cherrytomater

  • Brokkoli

Fremgangsmåte

  • La gjerne biffen ligge i romtemperatur en time før du går i gang. Da får du opp kjernetemperaturen og du reduserer steketiden. Ta frossent kjøttstykke som et eksempel, da ville biffen være tørrstekt ytterst før du har greid å få den gjennomstekt.
  • Mens kjøttet tempererer kan du gjerne gå i gang med både pastinakkpuré og soppsaus.
  • Skrell pastinakkene med en gulrotskreller og skjær de opp i store terninger. Kokes møre i lettsaltet vann. Når pastinakken er ferdigkokt heller du av vannet, tilsetter en liten klatt smør, melk og lager en jevn pastinakkpuré ved hjelp av en stavmikser. Smak deg frem med salt.
  • ørst av soppen og skjær den opp i skiver. Rens sjalottløk og hvitløk, som så finhakkes. Surr løk og hvitløk i litt smør i en liten kasserolle. Etter et par minutter tilsetter du også oppskåret sopp. Stek soppen sammen med løken videre i noen minutter, til soppen er myk og har trukket seg sammen.
  • Ha soyasaus, fløte, melk og buljong sammen med soppen. Kok opp og smak til med kajennepepper, salt og pepper. La småputre mens du steker biffen.
  • Krydre entrecôtestykkene med salt og pepper. Varm opp stekepannen og ha så i en lite klatt med smør eller margarin. Når det slutte å bruse og har fått en nøttebrun farge kan du legge i kjøttet. Stek kjøttet noen minutter på hver side, ved høy varme. Skru så ned varmen, legg på et lokk og la den steke til den er gjennomstekt. Steketiden vil variere ut fra kjøttstykkenes tykkelse, temperatur og hvor godt stekt man liker kjøttet.
  • La biffen hvile noen minutter etter at den er stekt, slik at ikke kjøttkraften renner ut idet du skjærer i biffen. I mellomtiden kan dampe litt brokkoli og/eller lage klart noen tomater, samt sjekke pastinakkpuréen og sjampinjongsausen. Dersom sausen fortsatt er tynn kan du blande ut litt maizena i vann som du sper i sausen. La soppsausen koke noen minutter til du ser den oppnår passe tykkelse.
  • Server entrecôte med pastinakkpuré og sjampinjongsaus, gjerne med dampet brokkoli eller annet ønskelig tilbehør.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Én kommentar

  1. Kenneth Haga

    Kjempe gode smaker fra biff, puré og saus. Vi hadde asberges til som en ekstra rett.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*