Hjemmelaget eplegløgg

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Hjemmelaget eplegløgg

Eplegløgg med deilig kryddersmak er et kjempegodt alternativ til den tradisjonelle julegløggen, og er lett å lage. Eplemost varmes opp i en gryte sammen med litt sitron, appelsin og deilige julekrydre. La den lyse gløggen få stå å trekke i 15-30 minutter, til du har oppnådd ønskelig mengde kryddersmak, og smak til med honning før servering. Fantastisk godt!

Ønsker du en variant med alkohol kan du for eksempel ha litt gin i glassene med eplegløgg.

På bloggen har jeg laget flere varianter av gløgg, både med og uten alkohol. Ta gjerne en titt på noen av de:

Server  gjerne eplegløgg sammen med hjemmelagede pepperkaker eller andre julekaker du har for hånd. Håper oppskriften faller i smak!

Hjemmelaget eplegløgg

4.5 fra 16 vurderinger
Type rett: DrikkeNivå: Enkel
Porsjoner

4

kopper
Tilberedning

5

minutter
Trekketid

15

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 8 dl eplemost

  • 2 stk kanelstenger

  • 2 stk stjerneanis

  • 1 ts nellikspikre

  • 4 skiver fersk ingefær

  • 1/2 stk sitron

  • 1 stk appelsin

  • 3 ts honning

Fremgangsmåte

  • Ha eplemosten i en kasserolle av stål, ha i krydrene, ingefærskiver og saften fra både appelsin og sitron.
  • Varm opp til det begynner å ryke av gløggen.
  • La eplegløggen stå og trekke på lav varme i cirka 15-30 minutter for å få frem de gode kryddersmakene. Jo lengre den står jo kraftigere blir kryddersmaken.
  • Smak til med honning og server gløggen mens den enda er varm.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*