Hjemmelaget eplegløgg

Hjemmelaget eplegløgg

Eplegløgg med deilig kryddersmak er et kjempegodt alternativ til den tradisjonelle julegløggen, og er lett å lage. Eplemost varmes opp i en gryte sammen med litt sitron, appelsin og deilige julekrydre. La den lyse gløggen få stå å trekke i 15-30 minutter, til du har oppnådd ønskelig mengde kryddersmak, og smak til med honning før servering. Fantastisk godt!

Ønsker du en variant med alkohol kan du for eksempel ha litt gin i glassene med eplegløgg.

På bloggen har jeg laget flere varianter av gløgg, både med og uten alkohol. Ta gjerne en titt på noen av de:

Server  gjerne eplegløgg sammen med hjemmelagede pepperkaker eller andre julekaker du har for hånd. Håper oppskriften faller i smak!

Eplegløgg

Eplegløgg

Ingredienser

  • 8 dl eplemost
  • 2 kanelstenger
  • 2 stjerneanis
  • 1 ts nellikspikre
  • 4 skiver fersk ingefær
  • 1/2 sitron
  • 1 appelsin
  • 2-3 ts honning

Fremgangsmåte

Steg 1
Ha eplemosten i en kasserolle av stål, ha i krydrene, ingefærskiver og saften fra både appelsin og sitron.
Steg 2
Varm opp til det begynner å ryke av gløggen.
Steg 3
La eplegløggen stå og trekke på lav varme i cirka 15-30 minutter for å få frem de gode kryddersmakene. Jo lengre den står jo kraftigere blir kryddersmaken.
Steg 4
Smak til med honning og server gløggen mens den enda er varm.