Eplekake i langpanne med smuldretopp

Lages på: Mer enn 1 time Nivå: Enkel
Eplekake med smuldretopp

De norske eplene er i sesong og i forrige uke bestemte jeg meg derfor for å ta med en nybakt eplekake på jobben. Eplekaken i seg selv var en ganske klassisk eplekake i langpanne, men jeg hadde også lagt på en enkel smuldretopp for å tilføre litt ekstra krønsj. I tillegg har jeg brukt en del brun farin, som jeg synes gir en dypere og mer karamellisert smak på kaken.

Utgangspunktet for denne kaken var en tidligere oppskrift på eplekake, men denne gangen hadde jeg lyst til å gjøre noe nytt. Jeg skulle også lage den litt større, slik at flest mulig av kollegene mine fikk smake på den. Skal jeg tro responsen jeg fikk, ble denne eplekaken uten tvil godkjent.

Er du så heldig at du har hagen full av epler? Prøv oppskriften på bakte epler med nøtter og rosiner eller bakte epler med kardemommeis.

Håper du ble inspirert til å teste denne kaken!

Eplekake i langpanne
Banner - Mat du blir glad av

Eplekake i langpanne med smuldretopp

4 fra 6 vurderinger
Type rett: BakstNivå: Enkel
Mengde

1

langpanne
Tilberedning

35

minutter
Steketid

40

minutter
Totalt

1

time 

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 400 gram 400 romtemperert smør

  • 250 gram 250 finkornet sukker

  • 150 gram 150 brun farin

  • 7 stk 7 romtempererte egg

  • 450 gram 450 hvetemel

  • 2 ts 2 vaniljesukker

  • 2 ts 2 bakepulver

  • 1/2 dl 1/2 (omentrent) melk

  • 5 stk 5 epler

  • 3 ss 3 brun farin (til epler)

  • 1,5 ss 1,5 kanel

  • Smør til formen

  • Smuldretopp
  • 75 gram 75 brun farin

  • 75 gram 75 siktet hvetemel

  • 40 gram 40 havregryn

  • 1 ts 1 kanel

  • 75 gram 75 romtemperert smør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 190 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Lag klar smuldretopp-blandingen. Ha brun farin, hvetemel, havregryn, kanel og smør i en foodprosessor. Gjør sammen til den begynner å smule seg.
  • Lag kakerøren. Visp smøret og sukkeret (hvitt og brunt) lyst og luftig. Jeg bruker en kjøkkenmaskin med en k-spade.
  • Kakk eggene i en skål mens du pisker smøret, og vei opp melet, vaniljesukkeret og bakepulveret i en annen. Mål opp melken. Fjern kjernehusene fra eplene, skrell og del dem opp i jevnstore båter (cirka 8 båter per eple). Ha skivene i en liten bolle sammen med brune farinet og kanelet.
  • Når smøret er ferdig pisket skrur du ned hastigheten og tilsetter eggene, men bare ett egg av gangen. Visp godt mellom hvert egg.
  • Sikt i melblandingen og tilsett melken, og vend forsiktig sammen. Pass på at du ikke rører for mye.
  • Kle en form på cirka 25×40 cm med bakepapir, og smør den med smør. Hell eplekakerøren i formen og bre den utover med en slikkepott. Trykk eplebåtene litt ned i røren, med spissen vendt nedover. Dryss over eventuelt gjenværende sukker og kanel, dryss over smuldretopp-blandingen.
  • Sett kaken nederst/nest nederst og stek den i 40-45 minutter. Sjekk om kaken er ferdigstekt ved å stikke en spisepinne, cocktailpinne eller kakepinne i kaken. Dersom det ikke fester seg noe røre til pinnen er den ferdigstekt. Avkjøl kaken før du skjærer den opp.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*