Eplekake i langpanne

Lages på: 1 time Nivå: Enkel

Eplekake

Det er ingenting som smaker så godt som en saftig og god eplekake når de norske eplene er i sesong. Denne gangen laget jeg eplekaken i en liten langpanne (20 x 30 cm), perfekt til å ha med seg på arrangementer eller på jobb til kakesultne kolleger. Har du en kvadratisk form på cirka 25 x 25 cm så kan den også brukes. Eplekaken egner seg også svært godt til å fryse ned, og kan enten tines på kjøkkenbenk eller 10-15 minutter i stekeovn på 100 grader.

Server eplekaken slik du liker den, enten det er med is, krem eller vaniljesaus.

Langpanneeplekake

Et par andre desserter eller kake med eple:

Saftig eplekake i langpanne

0 fra 0 vurderinger
Type rett KakerNivå: Enkel
Porsjoner

1

liten langpanne
Tilberedning

20

minutter
Steketid

40

minutter
Totalt

1

time 

Ingredienser

  • 200 gram romtemperert smør

  • 3 dl sukker

  • 4 stk egg

  • 1 dl melk

  • 4,5 dl hvetemel

  • 1,5 ts bakepulver

  • 1 ts vaniljesukker

  • 5 stk epler

  • 2 ss brun farin

  • 1 ss kanel

  • Perlesukker

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 190 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Pisk smør og sukker hvitt og luftig ved hjelp av en kjøkkenmaskin. Jeg brukte en påmontert K-spade. Mål opp mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle og gå i gang med å eplene.
  • Skrell eplene, del de i to og skjær ut kjernehusene. Del eplene i båter og ha de umiddelbart i en pose sammen med brunt sukker og kanel. Rist tilslutt posen med eplebitene for å fordele sukker og kanel utover alle eplebåtene.
  • Når smør og sukker er hvitt og luftig tilsettes ett og ett egg av gangen. Rør godt mellom hvert egg.
  • Deretter siktes melblandingen inn i røren og melken tilsettes.
  • Dekk en form med bakepapir eller smør den godt. Fordel røren utover formen og stikk eplebåtene nedi. Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker og kanel.
  • Stek eplekaken nederst eller nest nederst i ovnen i cirka 35-40 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om den er ferdigstekt. Henger det fortsatt igjen røre på pinnen må du steke den litt mer.
  • Ta den ferdigstekte kaken ut av ovnen. La den avkjøle noen minutter på banken før du avkjøler den på rist.

Notater

  • Baketips! Bruk romtemperert smør og egg når du baker, det gjør det lettere å lykkes.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*