Eplemos med ingefær

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Eplemos med ingefær

I helgen kjøpte jeg store mengder norske epler. En stor andel spiste jeg slik de er, noe hadde jeg på brødskiven (prøv eple med hvitost) og noe ble til hjemmelaget eplemos med ingefær. Jeg hadde aldri laget eplemos med ingefær før, og var derfor veldig spent på smaken. Men i hodet mitt måtte det jo bli bra, og det ble det definitivt.

Jeg kan også nevnte at jeg hadde kjøpt eplesorten Summerred, som er et forholdsvis friskt og syrlig eple. Jeg synes friske epler er best på smak, men vi har jo alle våre favoritter. Siden de ulike eplesortene har ulik grad av syrlighet og sødme, er det lurt å smake seg frem til riktig mengde sukker.

For at eplemosen skal holde seg lengst mulig på syltetøyglass er det viktig at glassene steriliseres rett før syltetøyet has i. I tillegg må både glass og eplemos være kokvarme, for å unngå bakterier. Tidligere har jeg pleide å koke glassene i noen minutter rett før jeg har syltetøy i glassene, men synes det fort kan bli litt grisete. Denne gangen vasket jeg derfor heller glassene, og lot de stå 15 minutter i stekeovnen på 110 grader før jeg hadde syltetøyet på glassene. Denne metoden kommer jeg definitivt til å bruke igjen.

Er du så heldig at du har mye epler? Sjekk ut oppskriften på eplekake i langpanne med smuldretopp.

Eplemos med ingefær

0 fra 0 vurderinger
Type rett: PåleggNivå: Enkel
Antall glass

4

glass
Tilberedning

40

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 kg 1 skrellede epler

  • 1/2 stk 1/2 sitron

  • 1 dl 1 vann

  • 1/2 ts 1/2 malt ingefær

  • 125 gram 125 sukker

Fremgangsmåte

  • Skrell og fjern kjernehusene fra eplene. Del dem opp i terninger. Ha eplebitene i en kasserolle, skvis over sitronsaft og bland dem etter hvert som du skjærer. Sitronsaften gjør at eplet ikke blir brunt.
  • Når alle eplene er i kasserollen tilsetter du kaldt vann, litt malt ingefær og sukker. Kok opp på lav varme.
  • La eplene koke i 10-20. Liker du at mosen er kokt i stykker koker du den lengre, liker du ganske mange hele biter kutter du ned på koketiden. Koketiden vil også variere ut i fra hvilke eplesort du bruker. Smak til underveis om du ønsker mer ingefær eller sukker i eplemosen.
  • Hell den kokende eplemosen på glovarme og sterile syltetøyglass. Fyll dem opp med eplemos og skru på lokket umiddelbart. La glassene stå i romtemperatur til dem har avkjølt. Sett dem deretter kjølig.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*