Eplesaus – god på havregrøt eller is

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Eplesaus på havregrøt

I helgen laget jeg en ganske stor batch med hjemmelaget eplemos. Da blir det naturlig nok en del skrell og kjernehus. Dette må for all del ikke kastes, men kan brukes til å lage kjempegod eplesaus. Eplesausen has over på sterile glass, så har du saus utover høsten. Den kan også fryses ned dersom du er redd du ikke rekker å spise den opp før den gjærer.

I oppskriften har jeg ikke skrevet noe mengdemål på noe. Her er det bare å bruke det du har. Selv brukte jeg skall, kjernehus (med steiner) mm fra 1,5 kg epler, cirka 1 dl vann og et par spiseskjeer sukker.

Eplesaus

Eplesaus – god på havregrøt eller is

4.0 fra 3 vurderinger
Type rett: SausNivå: Enkel
Tilberedning

10

minutter
Koketid

35

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Skrell, kjernehus eller flekkede epler

  • Vann

  • Sukker (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Ha epler, vann og sukker i en kasserolle.
  • Kok opp med lokk på, og la eplene koke seg skikkelig møre på lav varme. Jeg koke i cirka 30-40 minutter, til alt var en grøt.
  • Ha eplemosen over i en sikt, som settes over en bolle. Bruk en skje til å skrape i sikten, slik at mosen presses ut. Skall og steiner blir værende igjen i siktet. Skrap i sikten frem til du har en nærmest tørr masse.
  • Kjenn om eplesausen er søt nok, eventuelt gi den et oppkok med bittelitt sukker. Du kan også koke den ned litt om du synes den er for tynn.
  • Ha kokvarm eplesaus over i sterile syltetøyglass. La de stå på benken frem til de er romtempererte. Settes så i kjøleskap eller i fryser. Nytes kald på havregrøt eller iskrem. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*