
Jeg leter bestandig etter nytt og spennende tilbehør til grillmaten, enten det er i form av salater eller annet tilbehør. I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en oppskrift på esquites, en meksikansk maissalat. Om du er kjent med den meksikanske retten elotes, så er dette en slags videreføring av den populære retten.
I denne oppskriften er maiskorn stekt til de begynner å bli lett gylne, for så å bli blandet sammen med blant annet fetaost, vårløk, majones, lime og chili. Esquites er med andre ord den perfekte kombinasjonen av salt, søtt, syrlig, kremet og sterkt. Perfekt til sommerens grillmat. Hvorfor ikke servere dette som et nytt og spennende tilbehør til helgens taco?
Glad i mais? Kanskje du også vil like oppskriften på maispuré:
Maispurè – Mitt nye grilltilbehør
Lages på 15 minutterNivå: Enkel
Litt om ingrediensene
Du kan både bruke helt ferske maiskolber eller de som allerede er kokte. De ferske har gjerne fortsatt blader på, mens de kokte finner du vakuumpakkede på butikken. Du kan også bruke hermetisk mais, men du vil naturlig nok ikke få helt den samme smaken. Den helt ferske maisen trenger noe mer steketid enn den kokte eller hermetiske.
Mais og smør er jo ikke en feil kombinasjon, men det er ikke noe i veien for å steke maisen i olje dersom du ønsker en lettere variant.
Bruk vanlig rød eller grønn chili om du ikke får tak i jalapeños
Knall! Veldig gøy salat til grillmiddagen.
Jeg kan bruke cotija ost isf feta, sant?
Det må du gjerne gjøre. Da blir den jo enda mer meksikansk 🙂