Esquites – Meksikansk maissalat

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Esquites

Jeg leter bestandig etter nytt og spennende tilbehør til grillmaten, enten det er i form av salater eller annet tilbehør. I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en oppskrift på esquites, en meksikansk maissalat. Om du er kjent med den meksikanske retten elotes, så er dette en slags videreføring av den populære retten.

I denne oppskriften er maiskorn stekt til de begynner å bli lett gylne, for så å bli blandet sammen med blant annet fetaost, vårløk, majones, lime og chili. Esquites er med andre ord den perfekte kombinasjonen av salt, søtt, syrlig, kremet og sterkt. Perfekt til sommerens grillmat. Hvorfor ikke servere dette som et nytt og spennende tilbehør til helgens taco?

Glad i mais? Kanskje du også vil like oppskriften på maispuré:

Litt om ingrediensene

Fersk eller kokt mais?

Du kan både bruke helt ferske maiskolber eller de som allerede er kokte. De ferske har gjerne fortsatt blader på, mens de kokte finner du vakuumpakkede på butikken. Du kan også bruke hermetisk mais, men du vil naturlig nok ikke få helt den samme smaken. Den helt ferske maisen trenger noe mer steketid enn den kokte eller hermetiske.

Olje eller smør til steking?

Mais og smør er jo ikke en feil kombinasjon, men det er ikke noe i veien for å steke maisen i olje dersom du ønsker en lettere variant.

Får ikke tak i jalapeños, hva gjør jeg

Bruk vanlig rød eller grønn chili om du ikke får tak i jalapeños

Esquites – Meksikansk maissalat

4 fra 26 vurderinger
Type rett: TilbehørKjøkken: MeksikanskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk 4 maiskolber

  • 2 ss 2 olje eller smør, til steking

  • Salt

  • 60 gram 60 fetaost

  • 4 stilker 4 vårløk

  • 1/2 plante 1/2 koriander

  • 1 stk 1 jalapeño (eller vanlig rød chili)

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 2 ss 2 majones

  • 1 stk 1 lime, saften

  • Chiliflak

Fremgangsmåte

  • Skjær maisen av kolbene. Stek den så i litt olje eller smør, og krydre den med salt. Rør underveis, slik at det ikke brenner seg. Bruker du ferdigkokt mais kan du beregne 5-6 minutter, om du bruker fersk mais bør du beregne rundt 10 minutter. Ha den ferdigstekte maisen over i en bolle.
  • Smuldre opp fetaosten, kutt vårløken i skiver, og kutt både koriander og chili (fjern frøene først) i smått. Skrell og finhakk hvitløksfeddet. Ha ingrediensene sammen med maisen, og tilsett også majones, limesaft, og et dryss chiliflak etter smak.
  • Bland salaten godt sammen, og smak om du trenger å justere den med salt, limesaft eller majones. Maissalaten er klar for servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

3 Kommentarer

  1. Knall! Veldig gøy salat til grillmiddagen.

  2. Christina

    Jeg kan bruke cotija ost isf feta, sant?

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*