Påskemess – Eton mess med Kvikk Lunsj og appelsin

Lages på: Mer enn 2 timer Nivå: Enkel
Krem, marengs, Kvikk Lunsj og appelsin lagvis i et glass

I går bestemte jeg meg plutselig for å lage en liten påskedessert. Både appelsin og Kvikk Lunsj hører jo påsken til, og med litt kremfløte, bringebær og egg i kjøleskapet, kom jeg på at jeg kunne jo lage en påskemess, en eton mess med Kvikk Lunsj og appelsin.

Eton mess er en dessert bestående av marengs, krem og jordbær, som legges lagvis enten i porsjonsskåler eller i en stor bolle. Jeg har tidligere laget en eton mess med Smash, en dessert som fort ble populær hos oss.

Har du eggehviter stående er det en god idé å lage litt marengs/pikekyss. Den tørre marengsen holder nemlig i lang tid så lenge den tørker helt ut og passer jo til nesten enhver dessert. Synes du det er vanskelig å lykkes når du lager marengs har jeg laget et eget innlegg med tips til hvordan du lykkes med marengsen.

Dersom du allerede har laget marengsen, så er denne desserten laget på noen få minutter. Perfekt hvis man har mye besøk i påsken.

Lykke til!

Eton mess med Kvikk Lunsj

Eton mess med Kvikk Lunsj og appelsin

0 fra 0 vurderinger
Type rett: DessertNivå: Enkel’
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Marengs

2

timer 

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 16 stk 16 pikekyss

  • 2 stk 2 appelsiner

  • 120 gram 120 bringebær

  • 2 plater 2 Kvikk Lunsj

  • 2,5 dl 2,5 kremfløte

  • 1 ts 1 vaniljesukker

  • Pikekyss (cirka 30-40 stk)
  • 2 stk 2 eggehviter

  • 120 gram 120 finkornet sukker

  • 1/4 stk 1/4 sitron

Fremgangsmåte

  • Start med å lage pikekyssene(marengsen). Se fremgangsmåte på hvordan du lager pikekyss. Pikekyssene tar minst et par timer å tørke i ovnen, men kan lages mange dager i forveien om du ønsker.
  • Skjær av toppen og bunnen av appelsinene, og skjær så av skallet fra topp mot bunn. Unngå å skjære bort så mye av appelsinkjøttet. Skjær så appelsinbådene i fileter, ved å skjære inn mot midten av appelsinen ved siden av hver skilleveggen. Du kan også skrelle appelsinen og dele den i båter på vanlig måte, med ved å skjære delikate appelsinfileter så unngår du tyggemotstanden fra skilleveggene.
  • Del bringebærene i to. Skjær hver Kvikk Lunsj i seks strimler på tvers.
  • Pisk kremfløte og vaniljesukker til myk krem.
  • Fordel knust marengs, appelsin, bringebær, Kvikk Lunsj og pisket krem lagvis i porsjonsglass. Avslutt med marengs, appelsin og Kvikk Lunsj.
  • Nyt en enkel og hjemmelaget påskemess umiddelbart, mens marengsen enda er sprø. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*