Eton mess med Smash

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Eton mess med smash og jordbær

Eton mess er en tradisjonell engelsk dessert bestående av knust marengs, pisket krem og jordbær. En slags pavlova i glass med andre ord. I denne oppskriften har jeg også tilsatt Smash og blåbær, som gir et enda mer både smakfull og fargerik dessert.

Dette må jo være en av de enkleste dessertene man kan lage. Marengsen kan jo lages flere uker i forveien, så er det bare å piske krem og bruke noen minutter på å dandere retten i fine glass. Har du en mislykket pavlova eller pikekyss du ikke ble helt fornøyd med, så er jo dette en glimrende måte å skjule alle spor på. Selv brukte jeg rester fra da jeg laget minipavlova for noen uker sider. Sjekk gjerne også innlegget tips for å lykkes med marengsen for tips og råd. Du kan også kjøpe ferdige pikekyss om du ikke tar deg tiden til å lage selv.

Hvis du er glad i pavlova og Smash, så er det overhengende stor sjanse for at du vi elske denne oppskriften på Eton mess. Du er herved advart!

Mat du blir glad av - banner

Eton mess med Smash

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: DessertKjøkken: BritiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter

Legg marengs, krem, jordbær, blåbær og Smash lagvis i glass, og du har en nydelig dessert ikke mange minuttene unna.

Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 12 stk pikekyss

  • 3 dl kremfløte

  • 1 ts vaniljesukker

  • 300 gram friske bær (jordbær, bringebær, blåbær)

  • 16 stk Smash

Fremgangsmåte

  • Lag pikekyss eller minipavlova, etter egen oppskrift.
  • Visp kremfløte og vaniljesukker til myk krem.
  • Fordel knust marengs, bær, smash og pisket krem lagvis i porsjonsglass. Gjerne så du får to lag, avhengig av hva slags glass du serverer i. Avslutt med marengs, bær og smash.
  • Nytes umiddelbart, mens marengsen enda er sprø. Håper min variant på Eton mess med Smash faller i smak!Eton mess

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*