Fajitas med hjemmelaget krydder

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Fajitas av hjemmelaget fajitaskrydder

Som folk flest så er jeg svært glad  i fajitas, og da kan det være greit å ta noen grep for å gjøre den litt sunnere. I tillegg smaker det jo mye bedre av kryddermiksen du selv lager enn ferdigposene de selger. Er det bare jeg som synes det lukter pølser av posene til Old el Paso?

Hvis du ønsker litt inspirasjon på tilbehør til fajitas kan du også sjekke ut denne oppskriften på guacamole, eller kanskje en enkel og god hjemmelaget salsa hvis du ønsker å bytte ut den tradisjonelle tacosausen.

Enkel og god hjemmelaget salsa
Enkel og god hjemmelaget salsa

Her er også noen enkle tips til hvordan du kan gjøre retten litt sunnere:

  • Bruk svin eller kylling med lav fettprosent (5% eller mindre)
  • Benytt fullkornslefser, gjerne de uten  palmeolje
  • Mager kesam eller lettvarianter av rømme
  • Dropp osten
  • Vær raus med det grønne i lefsene

Håper denne oppskriften på fajitas med hjemmelaget krydder faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Fajitas med hjemmelaget krydderblanding

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

store lefser
Tilberedning

15

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk 4 store tortillas av fullkorn

  • 3 stk 3 kyllingfileter

  • 1 stk 1 gul løk

  • 1 stk 1 paprika

  • Lettrømme/kesam

  • Guacamole

  • Granateple (valgfritt)

  • Fajitas krydderblanding
  • 2 ts 2 chilipulver

  • 1 ts 1 salt

  • 1/2 ts 1/2 sukker

  • 1 ts 1 paprikakrydder

  • 1/4 ts 1/4 røkt paprikakrydder

  • 1/2 ts 1/2 hvitløkspulver

  • 1/2 ts 1/2 spisskummen

  • 1/4 ts 1/4 kajennepepper

Fremgangsmåte

  • Begynn med å lage krydderblandingen. Ha alle krydrene oppi en liten skål. Krydderblandingen holder til én middag, men det er ikke noe i veien for å lage en større posjon som kan oppbevares i en lufttett krukke eller boks.
  • Strimle kyllingen og stek den i en panne.
  • Samtidig som kjøttet steker, snitter du også en løk og en paprika i strimler. Husk å bruke en ren fjøl og kniv!
  • Mot slutten av steketiden pleier jeg å ha oppi løken og paprikaen i pannen sammen med kyllingen. Tilsett krydderblandingen idet kyllingen er ferdigstekt og løken er blank og myk. La dette surre i 4-5 minutter.
  • Serveres på forvarmet fullkornstortilla, sammen med hjemmelaget guacamole og lettrømme. Dryss over noen granateplekjerner for den siste prikken over ien.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*