• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
19. august 2015

Fajitas med hjemmelaget krydder

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Fajitas av hjemmelaget fajitaskrydder

Som folk flest så er jeg svært glad  i fajitas, og da kan det være greit å ta noen grep for å gjøre den litt sunnere. I tillegg smaker det jo mye bedre av kryddermiksen du selv lager enn ferdigposene de selger. Er det bare jeg som synes det lukter pølser av posene til Old el Paso?

Hvis du ønsker litt inspirasjon på tilbehør til fajitas kan du også sjekke ut denne oppskriften på guacamole, eller kanskje en enkel og god hjemmelaget salsa hvis du ønsker å bytte ut den tradisjonelle tacosausen.

Enkel og god hjemmelaget salsa
Enkel og god hjemmelaget salsa

Her er også noen enkle tips til hvordan du kan gjøre retten litt sunnere:

  • Bruk svin eller kylling med lav fettprosent (5% eller mindre)
  • Benytt fullkornslefser, gjerne de uten  palmeolje
  • Mager kesam eller lettvarianter av rømme
  • Dropp osten
  • Vær raus med det grønne i lefsene

Håper denne oppskriften på fajitas med hjemmelaget krydder faller i smak!

Fajitas med hjemmelaget krydderblanding

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 19. august 2015
  • 4 store lefser
  • 30 min
  • Skriv ut
Hjemmelaget fajitaskrydder
Ingredienser
  • 4 store tortillas av fullkorn
  • 3 kyllingfileter
  • 1 gul løk
  • 1 paprika
  • Lettrømme/kesam
  • Guacamole
  • Granateple (valgfritt)
  • Fajitas krydderblanding
  • 2 ts chilipulver
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts sukker
  • 1 ts paprikakrydder
  • 1/4 ts røkt paprikakrydder
  • 1/2 ts hvitløkspulver
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/4 ts kajennepepper
Slik gjør du det
Steg 1
Begynn med å lage krydderblandingen. Ha alle krydrene oppi en liten skål. Krydderblandingen holder til én middag, men det er ikke noe i veien for å lage en større posjon som kan oppbevares i en lufttett krukke eller boks.
Steg 2
Strimle kyllingen og stek den i en panne.
Steg 3
Samtidig som kjøttet steker, snitter du også en løk og en paprika i strimler. Husk å bruke en ren fjøl og kniv!
Steg 4
Mot slutten av steketiden pleier jeg å ha oppi løken og paprikaen i pannen sammen med kyllingen. Tilsett krydderblandingen idet kyllingen er ferdigstekt og løken er blank og myk. La dette surre i 4-5 minutter.
Steg 5
Serveres på forvarmet fullkornstortilla, sammen med hjemmelaget guacamole og lettrømme. Dryss over noen granateplekjerner for den siste prikken over ien.

Håper det smaker!

Stikkord

  • Fajitas
  • Tex-mex

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Enkel og god hjemmelaget salsa
Stekt torsk med lun salat og brokkolipuré

Relaterte innlegg

Gnocchi
26. januar 2021
0 kommentarer

Gnocchi

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales