Fargerik sommersalat

Lages på: 30 minutter
Enkel kyllingsalat med nachochips

Nå om sommeren så går det mye i sunne, enkle og fargerike middager, og middagsmenyen viser salater rett som det er. Her om dagen laget jeg en helt enkel kyllingsalat, med blant annet mango, paprika, feta og nachochips. En skikkelig fargerik sommersalat med kylling med andre ord. En vinaigrette hadde nok også passet til salaten, eller bare server den med salsa som tilbehør.

Kyllingen stekte jeg kjapt i pannen, før jeg lot den ettersteke i ovnen til ønsket kjernetemperatur var nådd. Dette gjør at jeg enklere har kontroll på kjernetemperaturen, får en jevn steking og et saftig resultat. I tillegg så betyr dette at jeg kan ha full fokus på å gjøre klar resten av salaten, mens kyllingen lager seg selv i ovnen.

Om du også spiser ekstra mye salat nå om sommeren, så har jeg flere kyllingsalater på bloggen jeg kan tipse om. Blant annet Cæsarsalat, kyllingsalat med bakt søtpotet og vinaigrette og kyllingsalat med couscous og feta. Faktisk så har jeg samlet en hel seksjon på bloggen som jeg har kalt for Middagssalat, som jeg håper kan være til inspirasjon.

Fargerik sommersalat

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 500 gram kyllingbryst

  • Salt og pepper

  • Chilipulver

  • 1 stk mango

  • 1 stk agurk

  • 1 stk spisspaprika

  • 5 stk vårløk

  • 1/2 stk rød chili

  • 1 stk lime

  • Frisk mynte

  • 1 liten pose salatmix

  • 100 gram fetaost

  • Nachohips

  • Olje, til steking

  • Forslag til tilbehør
  • Salsa

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 150 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Krydre kyllingbrystet med salt, pepper og chilikrydder. Stek kyllingfileten i litt olje, i en varm stekepanne, til den har fått en fin stekeskorpe på begge sidene.
  • Legg kyllingfiletene i en smurt ildfastform. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av fileten, og stek kyllingen til den har en kjernetemperatur på 65-67 grader.
  • Gjør klar salaten mens kyllingen steker. Skrell mangoen, og del opp både mango, agurk og paprika i små terninger. Bland de sammen i en salatbolle. Skjær tynne skiver av vårløken, finhakk chilien (fjern frøene inni) og ha over i bollen med øvrige salatingredienser. Skvis over saften av en lime og bland godt. Dryss over friske mynteblader, en liten pose med salatmix, fetaost i terninger, og vend dette sammen med resten av salaten.
  • Når kyllingen er ferdigstekt kan du la den hvile 10 minutter før du skjærer den opp. Kutt den i skiver og ha den i salaten.
  • Dryss over nachochips og server kyllingsalaten slik den er, eventuelt med salsa som tilbehør. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*