Fatteh med kikerter

Lages på: 40 minutter Nivå: Middels
Fatteh - vegetar


Jeg har fått skikkelig dilla på fatteh. Det var ikke før jeg laget det for første gang i forrige måned at jeg fikk opp øynene for denne retten fra Midtøsten. Siden har jeg laget den gjentatte ganger.

Denne gangen har jeg laget fatteh med kikerter. Det vil si en vegetarvariant hvor kjøttet er byttet ut med krydrede kikerter. Sprø biter av pitabrød, toppet med krydrede kikerter, yoghurtsaus, granateple og pinjekjerner. Skikkelig smashing middag!  Om du har lyst på en variant med kjøtt så anbefaler jeg deg å teste den forrige varianten jeg laget.

Fatteh med kikerter

Denne retten er også rimelig kjapp å lage. Jeg har beregnet 40 minutter på tilberedningen, men med litt innsats skal det være mulig å gjøre det enda kjappere. Har du derimot ekstra god tid så kan du jo droppe de ferdigkjøpte pitabrødene til fordel for hjemmelagede flate pitabrød.

Håper du ble inspirert til å teste denne oppskriften på fatteh med kikerter.

Banner - Mat du blir glad av

Fatteh med kikerter

4 fra 2 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: MidtøstenNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk 4 pitabrød

  • Yoghurtsaus
  • 1 boks 1 gresk yoghurt

  • 1/2 stk 1/2 sitron

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1/2 ts 1/2 flaksalt

  • 2 ss 2 sesamolje (eller tahini)

  • Krydrede kikerter
  • 2 ss 2 olivenolje

  • 1 stk 1 gul løk

  • 1 stk 1 spisspaprika

  • 2 bokser 2 (à 250 gram) kikerter

  • 1 ss 1 olivenolje

  • 2 ts 2 malt spisskummen

  • 1 ts 1 chiliflak

  • 1 ts 1 flaksalt

  • Pepper

  • Topping
  • 1 stk 1 granateple

  • 50 gram 50 ristede pinjekjerner

  • Chilipulver

Fremgangsmåte

  • Start med pitabrødene. Del hvert pitabrød i åtte trekanter og fordel de utover et bakepapirkledd stekebrett. Stek pitabrødene i ovnen i cirka 8-10 minutter på 220 grader, til de er sprø og såvidt begynner å bli litt gyldne. Avkjøles.
  • Fortsett med yoghurtsausen. Bland sammen gresk yoghurt, saften fra en halv sitron, 2 fedd hvitløk (knust eller finhakket) og flaksalt. Smak deg frem til riktig mengde sesamolje eller tahini.
  • Ha to bokser med kikerter over i et dørslag og skyll de under kaldt vann. Fordel kikertene utover et rent kjøkkenklede eller kjøkkenpapir.
  • Kutt løk og paprika i smått. Surres så i litt olivenolje i en stekepanne på medium varme, til løken er blank og myk. Legges over på et fat.
  • Ha kikertene over i en bolle og bland de sammen med olivenolje. Stek kikertene i en varm stekepanne. Her må du gjerne være litt spandabel med varmen, men husk å røre forsiktig regelmessig. Etter 7-8 minutter kan du ha i malt spisskummen, chili, flaksalt og litt pepper. Stek videre til kikertene begynner å få litt tyggemotstand utvendig, men ikke brente.
  • Mens du steker kikertene kan du ta kjernene ut av et granateple. Jeg synes det enkleste er å snitt forsiktig rundt eplet og bruke hendene til å dele halvdelene fra hverandre. Deretter bryte av båter som jeg renser for hånd.
  • Ha ferdigsurret løk og paprika sammen med kikertene rett før servering.
  • Fordel sprø pitabrødchips på en tallerken. Legg over de krydrede kikertene, yoghurtsaus, pinjekjerner og granateple. Dryss over litt chili for pyntens skyld. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*