• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
23. september 2019

Fatteh med kikerter

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Fatteh - vegetar
Jeg har fått skikkelig dilla på fatteh. Det var ikke før jeg laget det for første gang i forrige måned at jeg fikk opp øynene for denne retten fra Midtøsten. Siden har jeg laget den gjentatte ganger.

Denne gangen har jeg laget fatteh med kikerter. Det vil si en vegetarvariant hvor kjøttet er byttet ut med krydrede kikerter. Sprø biter av pitabrød, toppet med krydrede kikerter, yoghurtsaus, granateple og pinjekjerner. Skikkelig smashing middag!  Om du har lyst på en variant med kjøtt så anbefaler jeg deg å teste den forrige varianten jeg laget.

Fatteh med kikerter

Denne retten er også rimelig kjapp å lage. Jeg har beregnet 40 minutter på tilberedningen, men med litt innsats skal det være mulig å gjøre det enda kjappere. Har du derimot ekstra god tid så kan du jo droppe de ferdigkjøpte pitabrødene til fordel for hjemmelagede flate pitabrød.

Håper du ble inspirert til å teste denne oppskriften på fatteh med kikerter.

Fatteh - vegetarvariant med kikerter

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 23. september 2019
  • 4 porsjoner
  • 40 min
  • Skriv ut
Fatteh med kikerter og granateple
Ingredienser
  • 4 pitabrød
  • Yoghurtsaus
  • 1 boks gresk yoghurt
  • 1/2 sitron
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 ts flaksalt
  • 2 ss sesamolje (eller tahini)
  • Spicy kikerter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk
  • 1 spisspaprika
  • 2 store bokser (à 250 gram) kikerter
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts chiliflak
  • 1 ts flaksalt
  • Pepper
  • Topping
  • 1 granateple
  • 50 gram ristede pinjekjerner
  • Chilipulver
Slik gjør du det
Steg 1
Start med pitabrødene. Del hvert pitabrød i åtte trekanter og fordel de utover et bakepapirkledd stekebrett. Stek pitabrødene i ovnen i cirka 8-10 minutter på 220 grader, til de er sprø og såvidt begynner å bli litt gyldne. Avkjøles.
Steg 2
Fortsett med yoghurtsausen. Bland sammen gresk yoghurt, saften fra en halv sitron, 2 fedd hvitløk (knust eller finhakket) og flaksalt. Smak deg frem til riktig mengde sesamolje eller tahini.
Steg 3
Ha to bokser med kikerter over i et dørslag og skyll de under kaldt vann. Fordel kikertene utover et rent kjøkkenklede eller kjøkkenpapir.
Steg 4
Kutt løk og paprika i smått. Surres så i litt olivenolje i en stekepanne på medium varme, til løken er blank og myk. Legges over på et fat.
Steg 5
Ha kikertene over i en bolle og bland de sammen med olivenolje. Stek kikertene i en varm stekepanne. Her må du gjerne være litt spandabel med varmen, men husk å røre forsiktig regelmessig. Etter 7-8 minutter kan du ha i malt spisskummen, chili, flaksalt og litt pepper. Stek videre til kikertene begynner å få litt tyggemotstand utvendig, men ikke brente.
Steg 6
Mens du steker kikertene kan du ta kjernene ut av et granateple. Jeg synes det enkleste er å snitt forsiktig rundt eplet og bruke hendene til å dele halvdelene fra hverandre. Deretter bryte av båter som jeg renser for hånd.
Steg 7
Ha ferdigsurret løk og paprika sammen med kikertene rett før servering.
Steg 8
Fordel sprø pitabrødchips på en tallerken. Legg over de krydrede kikertene, yoghurtsaus, pinjekjerner og granateple. Dryss over litt chili for pyntens skyld. Vel bekomme!

Stikkord

  • fatteh

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

5 vilt gode retter
Plommesyltetøy med ingefær

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales