Har du hørt om eller forsøkt å lage fatteh? Fatteh betyr visstnok smuldre eller knus på arabisk, og består av biter av ristet eller tørt flatbrød (eller pitabrød) dekket med andre ingredienser. Selv brukte jeg kjøpte ferdigkjøpte pitabrød i denne oppskriften, men du finner også oppskrift på flate pitabrød og chapati her på bloggen.
Fatteh sies å være en egyptisk og lavantisk rett, og ble kjent blant mange da Nigella Lawson delte sin variant for noen år siden. I denne fatteh-oppskriften har jeg laget et fyll av aubergine og karbonadedeig, toppet med en deilig yoghurtsaus, granateple og pinjekjerner. Resultatet ble fantastisk godt, og jeg har allerede planlagt å teste en ny kjøttfri variant lenge.
- Se oppskrift på fatteh med kikerter
Glad i mat fra Midtøsten? Sjekk også ut noen av disse oppskriftene:
Håper du denne oppskriften på fatteh faller i smak!