• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • JUL (NY!)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • TA KONTAKT
  • SØK
25. august 2019

Fatteh

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Fatteh med karbonadedeig og aubergine

Har du hørt om eller forsøkt å lage fatteh? Fatteh betyr visstnok smuldre eller knus på arabisk, og består av biter av ristet eller tørt flatbrød (eller pitabrød) dekket med andre ingredienser. Selv brukte jeg kjøpte ferdigkjøpte pitabrød i denne oppskriften, men du finner også oppskrift på flate pitabrød og chapati her på bloggen.

Fatteh med kjøtt

I denne fatteh-oppskriften har jeg laget et fyll av aubergine og karbondedeig, toppet med en deilig yoghurtsaus, granateple og pinjekjerner. Det var etter at jeg denne oppskriften fra Vidar Bergum, jeg ble inspirert til å forsøke meg på min egen variant av denne retten fra Midtøsten. Resultatet ble fantastisk godt, og jeg har allerede planlagt å teste en ny vegetarvariant om ikke lenge.

Andre oppskrifter på bloggen inspirert fra Midtøsten:

  • Syrisk hummus
  • Grove pitabrød
  • Falafel i pita

Håper du denne oppskriften på fatteh faller i smak!

Fatteh med kjøtt og aubergine

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 25. august 2019
  • 4 porsjoner
  • 40 min
  • Skriv ut
Fatteh med karbonadedeig, aubergine og granateple
Ingredienser
  • 4 pitabrød
  • Yoghurtsaus
  • 1 boks gresk yoghurt
  • 2 ss sesamolje (eller tahini)
  • 1/2 sitron
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 ts flaksalt
  • Aubergine og kjøttfyll
  • 3 ss olivenolje
  • 1 liten løk
  • 1 aubergine
  • 400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1/4 ts koriander
  • 1 ts chiliflak
  • 1 ts flaksalt
  • Pepper
  • Topping
  • 1 granateple
  • 50 gram pinjekjerner
  • Mynteblader (valgfritt)
Slik gjør du det
Steg 1
Sett stekeovnen på 220 grader. Del hver av pitabrødene opp i åtte trekanter, og fordel de utover et bakepapirkledd stekebrett. Rist pitabrødene i ovnen i cirka 8-10 minutter, til de er sprø og såvidt begynner å bli litt gyldne. Avkjøles.
Steg 2
Lag yoghurtsausen. Jeg hadde ikke tahini og brukte derfor sesamolje istedenfor. Bland sammen gresk yoghurt, saften fra en halv sitron, 2 fedd hvitløk (knust eller finhakket) og flaksalt. Smak deg frem til riktig mengde sesamolje eller tahini.
Steg 3
Kutt opp løk og aubergine i smått. Surr først løken på medium varme i et par minutter, tilsett aubergine og stek videre i 5-6 minutter. Rør underveis slik at du ikke brenner det.
Steg 4
Ha i kjøttdeig/karbonadedeig og alle krydrene. Stekes til kjøttet er godt stekt. Smak til med salt og pepper.
Steg 5
Rens granateplet. Det gjør du enklest ved å først føre kniven rundt eplet, slik at du akkurat skjærer gjennom skallet. Dra de to halvdelene fra hverandre. Bryt enten av båter av granateplet som du renser for kjerner, eller bruk en sleiv til å banke løs kjernene fra baksiden av eplet.
Steg 6
Fordel sprø pitabrødchips på en tallerken rett før servering. Ha over kjøttfyllet, før du så følger på med yoghurtsaus, ristede pinjekjerner, granateple og eventuelle mynteblader. Håper det smaker!

Stikkord

  • fatteh
  • Midtøsten
  • pita

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Bakt ostekake med blåbær
Chili sin carne med quinoa og linser

Relaterte innlegg

Krydderstekte kikerter med potetmos
9. desember 2019
0 kommentarer

Krydderstekte kikerter med potetmos

Kyllinggryte med kokosmelk
5. desember 2019
0 kommentarer

Kyllinggryte med kokosmelk

Resteostesmørbrød
2. desember 2019
0 kommentarer

Resteostesmørbrød

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Stikkord

  • BBQ
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • grillmat
  • grillsalat
  • grilltilbehør
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • Kanelsnurrer
  • kjeks
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • milkshake
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • Rundstykker
  • salat
  • salater
  • Salsa
  • Scones
  • slow cooked
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • viltgryte
  • Wok
  • Wrap
Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Kontakt
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales