Fatteh

Lages på: 40 minutter Nivå: Middels
Fatteh

Har du hørt om eller forsøkt å lage fatteh? Fatteh betyr visstnok smuldre eller knus på arabisk, og består av biter av ristet eller tørt flatbrød (eller pitabrød) dekket med andre ingredienser. Selv brukte jeg kjøpte ferdigkjøpte pitabrød i denne oppskriften, men du finner også oppskrift på flate pitabrød og chapati her på bloggen.

Fatteh sies å være en egyptisk og lavantisk rett, og ble kjent blant mange da Nigella Lawson delte sin variant for noen år siden. I denne fatteh-oppskriften har jeg laget et fyll av aubergine og karbonadedeig, toppet med en deilig yoghurtsaus, granateple og pinjekjerner. Resultatet ble fantastisk godt, og jeg har allerede planlagt å teste en ny kjøttfri variant lenge.

Fatteh med aubergine og kjøtt

Glad i mat fra Midtøsten? Sjekk også ut noen av disse oppskriftene:

Håper du denne oppskriften på fatteh faller i smak!

Fatteh med kjøtt og aubergine

4.3 fra 4 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk pitabrød

  • Yoghurtsaus
  • 1 boks gresk yoghurt

  • 2 ss sesamolje (eller tahini)

  • 1/2 stk sitron

  • 2 fedd hvitløk

  • 1/2 ts flaksalt

  • Aubergine og kjøttfyll
  • 3 ss olivenolje

  • 1 stk liten løk

  • 1 stk aubergine

  • 400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig

  • 2 ts malt spisskummen

  • 1/4 ts koriander

  • 1 ts chiliflak

  • 1 ts flaksalt

  • Pepper

  • Topping
  • 1 stk granateple

  • 50 gram pinjekjerner

  • Mynteblader (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 220 grader. Del hver av pitabrødene opp i åtte trekanter, og fordel de utover et bakepapirkledd stekebrett. Rist pitabrødene i ovnen i cirka 8-10 minutter, til de er sprø og så vidt begynner å bli litt gyllne. Avkjøles.
  • Lag yoghurtsausen. Jeg hadde ikke tahini og brukte derfor sesamolje istedenfor. Bland sammen gresk yoghurt, saften fra en halv sitron, 2 fedd hvitløk (knust eller finhakket) og flaksalt. Smak deg frem til riktig mengde sesamolje eller tahini. Sett yoghurtdressingen kjølig frem til servering.
  • Kutt opp løk og aubergine i smått. Surr først løken på medium varme i et par minutter, tilsett aubergine og stek videre i 5-6 minutter. Rør underveis slik at du ikke brenner det.
  • Ha i kjøttdeig/karbonadedeig og alle krydderne. Stekes til kjøttet er godt stekt. Smak til med salt og pepper.
  • Rens granateplet. Det gjør du enklest ved å først føre kniven rundt eplet, slik at du akkurat skjærer gjennom skallet. Dra de to halvdelene fra hverandre. Bryt enten av båter av granateplet som du renser for kjerner, eller bruk en sleiv til å banke løs kjernene fra baksiden av eplet.
  • Fordel sprø pitabrødchips på en tallerken rett før servering. Ha over kjøttfyllet, før du så følger på med yoghurtsaus, ristede pinjekjerner, granateple og eventuelle mynteblader. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*