Slik lager du favorittform med potetmos

  1. Sett ovnen på 220 grader, vanlig over- og undervarme.
  2. Gå så i gang med potet- og blomkålmosen, siden grønnsakene trenger rundt 20 minutters koketid. Hvis du ikke er så glad i blomkål kan du enten erstatte den med pastinakker, eller bytte den ut med poteter. Potetene deles i to og kokes i lettsaltet vann i ca 20 minutter, litt avhengige av størrelse og type. Når det er ca 8 minutter igjen av koketiden har du oppi buketter av blomkål.
  3. Mens potetene koker setter du i gang med kjøttsausen. Stek karbonadedeigen, gjerne i to omganger slik at du får nok høy varme i pannen. Jeg bruker ofte karbonadedeig av storfe, som har et lavere fettinnhold en eksempelvis kjøttdeig.
  4. Når siste del av karbonadedeigen er halvveis stekt tilsetter du finhakket løk og chili. Chilien deler jeg i to og fjerner frøene før jeg finhakker den. Du kan beholde frøene, men det gjør retten mye sterkere! Surr løk og chili sammen med karbonadedeigen til at løken er blank og fin.
  5. Tilsett så en boks med hakkede tomater, en liten boks hermetiske cherry tomater, litt fersk og finhakket oregano og en buljongterning. La gryten koke i ca 5 minutter slik at smakene får satt seg litt.
  6. Ha så oppi biter av chorizo og smak deg frem med kajennepepper, salt og pepper. Ta kasserollen av platen og bland inn oppskåret sukkererter og små buketter av brokkoli.
  7. Hell vannet av potetene og blomkålen (dersom de er ferdigkokte), og bruk en stavmikser til å lage en jevn puré/mos. Ha oppi melk, smør, salt og pepper, og rør det sammen med en sleiv.
  8. Legg potetmosen som et lag i bunnen av en ildfastorm. Fordel kjøttsausen over potetmosen og strø en liten neve revet hvitost på toppen. Sett formen midt i ovnen i ca 15 minutter, til osten begynner å bli gylden.

La den ferdigstekte ovnsretten stå ca 10 minutter ute av ovnen, så slipper du både å brenne deg og den får satt seg litt.

Håper det smaker og at denne retten også blir din favorittform. Enjoy!

 

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for å få nye innlegg rett i feeden din. Jeg sender også å sende ut skreddersydde nyhetsbrev en sjelden gang, så meld deg gjerne på via denne lenken for å være med på listen. E-posten blir så klart ikke brukt til noe annet.