
Jeg er veldig glad i både gryter og potetmos, og forrige helg laget jeg finnbiff med potet- og blomkålmos. En enkel og svært god middagsrett som går rett inn i kategorien helgekos – Ja for den er jo utrolig god samtidig så er det jo ikke riktig hverdagsmat (i hvert fall ikke hos oss).
Finnbiff eller reinsdyrskav setter en deilig viltsmak på gryten, og er faktisk et svært magert kjøtt som ikke inneholder mer ca 3% fett, avhengig av merke. Jeg valgte også å bruke lett crème fraîche og lettmelk i denne retten, som gjør at finnbiffen ikke føles så tung og mektig, men samtidig får den litt runde smaken.
Dersom du virkelig skal stå på stortrommen og virkelig lage en rett som skal nytes kan jeg derimot anbefale pappas elggryte. Dette er gryten over alle gryter!
Server finnbiff med potet- og blomkålmos som tilbehør, gjerne sammen med buketter av kokt brokkoli og en liten skje tyttebær.
Tips! Behold skallet på potetene og velg heller en potettype som ikke har så tykt skall. Mange av næringsstoffene sitter nemlig rett under skallet, og da vil det være synd om vi skrellet de bort.
Jeg har brukt blomkål i denne potetmosen, men du kan fint lage en potetmos med bare poteter. Da erstatter du bare blomkålen med poteter. Selv synes jeg det er veldig godt blomkål i mosen, og en bonus er jo også at retten da blir magrere og færre karbohydrater, uten at man egentlig merker så mye til blomkålen. I tillegg kan det jo også være en fin måte å få barna til å spise mer grønnsaker på.
Håper viltgryten faller i smak!