Finnbiff med potet- og blomkålmos

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Finnbiff med potet- og blomkålmos

Jeg er veldig glad i både gryter og potetmos, og forrige helg laget jeg finnbiff med potet- og blomkålmos. En enkel og svært god middagsrett som går rett inn i kategorien helgekos – Ja for den er jo utrolig god samtidig så er det jo ikke riktig hverdagsmat (i hvert fall ikke hos oss).

Finnbiff eller reinsdyrskav setter en deilig viltsmak på gryten, og er faktisk et svært magert kjøtt som ikke inneholder mer ca 3% fett, avhengig av merke. Jeg valgte også å bruke lett crème fraîche og lettmelk i denne retten, som gjør at finnbiffen ikke føles så tung og mektig, men samtidig får den litt runde smaken.

Dersom du virkelig skal stå på stortrommen og virkelig lage en rett som skal nytes kan jeg derimot anbefale pappas elggryte. Dette er gryten over alle gryter!

Server finnbiff med potet- og blomkålmos som tilbehør, gjerne sammen med buketter av kokt brokkoli og en liten skje tyttebær.

Tips! Behold skallet på potetene og velg heller en potettype som ikke har så tykt skall. Mange av næringsstoffene sitter nemlig rett under skallet, og da vil det være synd om vi skrellet de bort.

Jeg har brukt blomkål i denne potetmosen, men du kan fint lage en potetmos med bare poteter. Da erstatter du bare blomkålen med poteter. Selv synes jeg det er veldig godt blomkål i mosen, og en bonus er  jo også at retten da blir magrere og færre karbohydrater, uten at man egentlig merker så mye til blomkålen. I tillegg kan det jo også være en fin måte å få barna til å spise mer grønnsaker på.

Håper viltgryten faller i smak!

Finnbiff med potet- og blomkålmos

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Finnbiff
  • 600 gram 600 reinsdyrskav

  • 1 ss 1 smør

  • 1 ss 1 fersk timian

  • 8 stk 8 einebær

  • 5 stk 5 sjampinjong

  • 2 stk 2 gulrøtter

  • 3 stk 3 sjalottløk

  • 2 dl 2 vann

  • 1/2 boks 1/2 lett crème fraîche

  • 1 dl 1 melk

  • 2 ts 2 maizena

  • 2 skiver 2 brunost (valgfritt)

  • 1 ss 1 tyttebærsyltetøy

  • Salt og pepper

  • Potet- og blomkålmos
  • 300 gram 300 potet

  • 300 gram 300 blomkål

  • 1 ss 1 smør

  • 1/2 dl 1/2 melk

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Brokkoli

  • Tyttebærsyltetøy

Fremgangsmåte

  • Start med potet og blomkålmosen. Sett potetene på kok og la de koke i ca 20 minutter, avhengige av størrelse. Når det er ca 8-10 minutter igjen bleier jeg å tilsette blomkål. Hell vannet av når de er ferdigkokte og ta kasserollen av platen.
  • Mens poteten koker går jeg i gang med å brune rensdyrskav, finhakket sjalottløk og sopp i en varm gryte i litt smør. Siden kjøttet er skåret så tynt så er dette unnagjort på få minutter.
  • Tilsett så vann, knuste einebær og finhakket timian og la gryten småkoke. Skrell gulrøttene og skjær de i skiver eller terninger, og ha dette oppi gryten med det andre.
  • Bland lettrømme, melk og maizena, og spe dette i gryten under omrøring. La gryten småkoke til at gulrøttene er møre.
  • Tilsett brunost, tyttebær og smak til med salt og pepper
  • Dersom potetene og blomkålen er ferdigkokte og vannet er hellet av er det på tide å gå videre med potetmosen. Sett kasserollen på et solid underlag og bruk en rot-/potetmoser til å lage en fin stappe.
  • Tilsett litt melk, smør og smak til med salt og pepper.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*