Server finnbiff med potet- og blomkålmos som tilbehør, gjerne sammen med buketter av kokt brokkoli og en liten skje tyttebær.

Tips! Behold skallet på potetene og velg heller en potettype som ikke har så tykt skall. Mange av næringsstoffene sitter nemlig rett under skallet, og da vil det være synd om vi skrellet de bort.

Finnbiff eller reinsdyrskav setter en svært god viltsmak på gryten, og er faktisk et svært magert kjøtt som ikke inneholder mer ca 3% fett. Litt avhengig av leverandør så klart. Jeg valgte også å bruke lettrømme og lettmelk i denne retten, som gjør at finnbiffen ikke føles så tung og mektig, men samtidig får den litt runde smaken.

Jeg bruker ofte blomkål  i potetmosen, men du kan fint lage en potetmos med bare poteter. Det er bare å erstatte blomkålen med poteter så har du en enkel potetmos. Selv synes jeg det er veldig godt blomkål i mosen, og en bonus er  jo også at retten da blir magrere og færre karbohydrater, uten at man egentlig merker så mye til blomkålen. I tillegg kan det jo også være en fin måte å få barna til å spise mer grønnsaker på.

Har du noen spørsmål eller kommentarer til denne oppskriften på finnbiff med potet- og blomkålmos? Legg gjerne igjen en kommentar nederst på siden 🙂

Følg meg på sosiale medier