Klassisk finnbiff

Lages på: 30-40 minutter Nivå: Enkel
Finbiff

Finnbiff er en deilig klassiker som hører høsten til. Gryten kan varieres i det neste uendelige, og kan tilpasses enten det er til hverdager eller helg. Bare her på bloggen har jeg allerede en god del ulike varianter.

En av fordelene med gryter hvor man bruker skav (reinskav, elgskav mm), er at vilgryten trenger kort koketid. Man skal ikke kimse av en deilig gryte som har stått i timesvis og putret, men det trenger man altså ikke i gryter som denne. 30-40 minutter er alt du trenger før du kan servere deilig finnbiff.

I denne oppskriften valgte jeg å servere sellerirotmos til gryten. Det gir en ekstra rustikk viltfølelse synes jeg, men du kan også gå for potetstappe om du synes det er å foretrekke.

Håper finnbiffen faller i smak!

Finnbiff

3 fra 34 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 reinsdyrskav

  • 150 gram 150 bacon

  • 250 gram 250 sjampinjong

  • Smør til steking

  • 1/2 ts 1/2 pepper

  • 1 ts 1 salt

  • 3 dl 3 lett créme fraîche

  • 1 dl 1 utblandet buljong eller kjøttkraft

  • 1 ts 1 timian

  • 6 stk 6 einebær

  • 1 ss 1 tyttebærsyltetøy eller hele tyttebær

  • 1 skive 1 brunost

  • Sellerirotmos
  • 250 gram 250 sellerirot

  • 350 gram 350 potet

  • 1 ss 1 smør

  • 1/2 dl 1/2 melk

  • Fersk timian

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Tyttebærsyltetøy

Fremgangsmåte

  • Ta skavet ut av fryseren og legg det på benken noen minutter før du skal steke det.
  • Lag sellerirotmosen. Skjær av skallet på selleriroten og del den i forholdsvis store biter. Skrell potetene og del de eventuelt i to om de er store. Kok potet og sellerirot i usaltet vann, til potetene er møre. Koketiden vil variere, men beregn 15-25 minutter avhengig av type poteter.
  • Hell kokevannet av grønnsakene. Tilsett en skvett melk og smør, og bruk en rotmoser til å lage en sellerirotmos. Hvor fin du vil ha sellerirotmosen bestemmer du selv, noen liker den grov andre liker den fin. Rør den luftig med en sleiv, tilsett litt fersk timian og smak til med salt og pepper.
  • Lag finnbiffen. Når grønnsakene er satt til kok (steg 2), passer det fint å gå i gang med å lage viltgryten. Stek reinskavet på høy varme i litt smør i en stekepanne, i to omganger. Krydre med salt og pepper. Mens kjøttet steker har du tid til å kutte opp sopp i skiver og bacon i terninger.
  • Etter hvert som at kjøttet blir ferdigstekt har du det over i en gryte. Stek også bacon og soppen i den samme stekepannen.
  • Det er mye smak som sitter igjen i pannen. Ha derfor i 1 dl kraft eller buljong i pannen og kok ut smakene. Ha så kraften over i gryten med kjøttet.
  • Tilsett crème fraîche, timian og knuste einebær (bruk gjerne en morter) i gryten. Kok opp og la småkoke i 10 minutter. Ha så i tyttebær og en skive med brunost
  • Servering. Server finnbiff med hjemmelaget sellerirotmos og tyttebærsyltetøy. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

4 Kommentarer

  1. Lett å lage – meget velsmakende

  2. Nydelig mat!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*