I går kunne du se meg lage Firkløverkake på Instastory, og mange av dere lot dere begeistre av denne sjokoladekaken. Dette er en kake jeg egentlig i lang tid har hatt et ønske om å lage, men aldri helt funnet en passende anledning å lage den til. Men i dag (1. mai) har jeg bursdag, så da måtte det kake til.
Firkløverkaken har fått sitt navn fordi jeg bruker Firkløver-sjokolade i glasuren. Dette er heller ikke en helt vanlig glasur, men en glasur laget av sukker, smør, fløte og sjokolade, som har kokt sammen til en en slags deilig karamell. Er du ikke så stor fan av Firkløver kan du alltids bruke en annen sjokolade om du ønsker.
Inni denne kaken har jeg fylt den med hjemmelaget vaniljekrem, som jeg har blandet sammen med litt vispet krem. Om du synes det blir mye styr å lage den selv, så kan du også kjøpe ferdig vaniljekrem på butikken. Smaken blir jo ikke nøyaktig den samme, men det er lov å ta noen snarveier iblant 😉 Jeg brukte halvparten av vaniljekremen og fyllet i kaken, så du kan vurdere å halvere oppskriften på fyll og vaniljekrem.
Kaken kan fint lages en dag eller to i forveien, men må oppbevares kjølig frem til servering.
Håper du lot deg overbevise om å teste denne Firkløverkaken.
Hei ! Lurer på om det er nødvendig med sukker i glasuren i tillegg til sjokoladen ? Det blir jo veldig søtt. Kan jeg droppe sukkeret ?
Litt usikker på om glasuren vil karamellisere seg på samme måte uten sukkeret. Men du kan jo også bare smelte alt til glasuren (uten sukkeret) og la den avkjøle seg litt til den tykner.
Hei igjen. Hvis jeg skal ha formen i 26 cm, hvor mye av disse ingrediensene bør jeg ha ? Tusen takk
Ville multiplisert alle ingrediensene med 1,3 🙂