Fisk med chorizo- og grønnkålsalat

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Fisk med chorizo- og grønnkålsalat

Etter en påske med mye kos og hygge så er det faktisk litt deilig å ta tilbake hverdagen igjen. Ikke det at jeg har sittet på rumpa og bare meg gjennom påsken, men det er noe tilfredsstillende med å være tilbake til de enkle hverdagsrutinene igjen. Fiskeretter skal jeg innrømme at det har blitt litt dårlig med denne påsken, så da var det ekstra godt å starte uke med et fiskemåltid.

I dag frister jeg med en oppskrift på fisk med chorizo- og grønnkålsalat. Jeg brukte en blanding av torsk og laks, men du må gjerne bruke én av slagene om det passer best. Chorizosalaten er ikke alt for ulike en tidligere variant jeg har laget (se oppskrift på torsk med chorizosalat), men i denne varianten har jeg også brukt litt grønnkål, og tilsatt granateple på slutten som tilfører en frisk og fruktig smak over det hele. Rett og slett en nydelig hverdagsmiddag som anbefales å teste!

Håper det frister!

Fisk med chorizo- og grønnkålsalat

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 torsk og laks

  • 1/2 stk 1/2 sitron

  • Salt og pepper

  • Olivenolje

  • Chorizo- og grønnkålsalat
  • 70 gram 70 chorizo

  • Olivenolje

  • 1 pakke 1 sukkererter

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 12 stk 12 cherrytomater

  • 1 neve 1 grønnkål

  • 1/2 stk 1/2 sitron

  • 1/2 stk 1/2 granateple

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Legg fisken i en smurt ildfastform. Dersom den er med skinn legger du den med skinnsiden ned i formen. Skvis over sitronsaft og kvern over salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 12-13 minutter.
  • Mens fisken står i ovnen har du tid til å lage chorizo- og grønnkålsalaten. Del chorizoen i terninger, skyll og del sukkererter og tomater i to, og knus et par fedd med hvitløk. Jeg brukte ferdig oppskåret grønnkål, alternativt må du skylle og skjære bladene i smått. Stilken pleier jeg ikke å bruke så den kan du fjerne. Surr chorizoen i litt olje i et par minutter før du tilsetter knust hvitløk, sukkererter og tomater. Ha så i grønnkål og vend det lett sammen med resten. Skvis over saften av en halv sitron og dra chorizosalaten av varmen.
  • Ta ut kjerne fra et halvt granateple, som blandes i salaten rett før servering.
  • Server ovnsbakt fisk på en seng av salat, laget av blant annet chorizo, grønnkål og sukkererter. Enkel sunn og god fiskemiddag som er spiseklar på under halvtimen. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*