Fisk- og skalldyrsuppe

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Fisk- og skalldyrsuppe

I dag deler jeg en oppskrift på en enkel fisk- og skalldyrsuppe. Det tar ofte litt lengre tid når man skal lage suppe av ferske blåskjell, derfor hadde jeg lyst til å lage en enklere versjon hvor jeg har brukt blåskjell og krepsehaler i lake. Ingredienslisten kan ved første øyekast se lang ut, men frykt ikke. Det tok mellom 20 og 30 minutter fra jeg satte i gang og til middagen stod ferdig på bordet. Jeg har brukt laks i denne oppskriften, men også torsk, sei, kveite og andre typer fiskeslag kan brukes om du ønsker.

Fiskesuppen kan også lages glutenfri. Pass da på at fiskebuljongen ikke inneholder spor av gluten, og velg et glutenfritt brød som tilbehør.

Har du ekstra god tid kan du servere suppen med hjemmelagede rundstykker med solsikkerkjerner eller et halvgrovt grytebrød med gresskarkjerner.

Fisk og skalldyrsuppe

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk sjalottløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1/2 stk chili

  • 2 ss smør, til steking

  • 1,5 dl hvitvin

  • 2 stk gulrøtter

  • 1 stk purreløk

  • 4 dl fiskekraft eller utblandet fiskebuljong

  • 3 dl skalldyrkraft (fra boks med blåskjell og krepsehale)

  • 2,5 dl kremfløte

  • 1 ss maisenna (valgfritt)

  • 200 gram laksefilet

  • 200 gram blåskjell i lake (drenert vekt)

  • 200 gram krepsehale i lake (drenert vekt)

  • salt

  • pepper

  • 2 ss frisk basilikum

  • 2 ss frisk persille

  • 2 ss gressløk

  • Forslag til tilbehør
  • Godt brød med smør

Fremgangsmåte

  • Skrell og finhakk sjalottløken og feddene med hvitløk. Skrap ut frøene fra chilien og finhakk den. Surres i et par minutter i litt smør i en tykkbunnet gryte.
  • Ha i hvitvinen og la den redusere (kok ned) til cirka halvparten gjenstår.
  • Skrell og skjær opp gulrøttene i små terninger. Del purreløken i to på langs, skyll bort eventuell sand og skjær den opp i halve ringer. Ha grønnsakene i gryten, sammen med fiskekraft, skalldyrkraft og kremfløte. La suppen koke i 7-8 minutter.
  • Liker du en litt tykkere suppe kan du blande ut litt maisenna med en skvett kaldt vann, og spe dette i suppen under omrøring. La suppen koke noen minutter etter maisennaen er spedd i suppen.
  • Skjær laksen i cirka 2×2 cm store terninger. Legg fisken i suppen og skru ned varmen slik at den bare trekker. Etter 3 minutter legger du også i blåskjellene og krepsehalene. Trekk videre i noen minutter, til fisken er ferdig.
  • Smak til suppen med salt og pepper. Dryss over finhakkede urter rett før servering.
  • Fiskesuppen serverers med godt brød med smør ved siden av.

Notater

  • Glutenfri om du serverer glutenfritt brød ved siden av. Sjekk at fiskebuljongen ikke inneholder spor av gluten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*