Fiskeburger med syltet gulrot og rømmedressing

Fiskeburger med syltet gulrot

Har du ferdige fiskekaker på lur kan du servere en deilig fiskeburger med syltet gulrot og rømmedressing på under halvtimen. Lag syltet gulrot og rømmedressing, og la den stå og trekke til seg smaker mens fiskekakene steker. Varm burgerbrødene og server umiddelbart. Her snakker vi sunn og god hverdagsmiddag!

Selv om det er ekstra lettvint å kjøpe ferdige fiskeburgere eller fiskekaker, så kan de ikke sammenlignes med den hjemmelagede varianten. Se oppskriften på fiskekaker av torsk og hyse. Kan varmt anbefales!

Fiskeburger med syltet gulrot

Fiskeburger

Ingredienser

  • 4 fiskekaker
  • 4 hamburgerbrød
  • Salatblader
  • Syltet gurot med chili
  • 1-2 gulrøtter
  • 1/2 rød chili
  • 2 dl vann
  • 1/2 dl sukker
  • 2-3 ss eplecidereddik
  • 1/4 ts salt
  • Rømmedressing
  • 4 ss lettrømme
  • 2 ss majones
  • 1 ts gressløk
  • 1 liten skvis sitron
  • Salt

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å lage den syltede gulroten, slik at den får stå å trekke frem til servering. Skrell gulrøttene, og bruk en mandolin eller ostehøvel til å skjære tynne skiver på langs. Del også chilien opp i tynne skiver. Has over i en liten varm glasskrukke eller i en bolle.
Steg 2
Ha vann, sukker, eplecidereddik og salt i en liten kasserolle og kok opp. Når sukker og salt har løst seg opp heller du den nykokte væsken over gulrot- og chiliskivene i bollen/glasset. Har du det over i en glasskrokke, så er det utrolig viktig at du varmer opp glasset, slik at det ikke sprekker.
Steg 3
Lag klar rømmedressingen. Rør sammen lettrømme, majones og finhakket gressløk. Smak til med sitronsaft og salt.
Steg 4
Stek fiskekakene i litt olje i en varm panne. Det er ikke mange minuttene som trengs på hver side.
Steg 5
Skyll salatbladene i kald vann, og varm burgerbrødene i stekeovnen.
Steg 6
Fordel salatblad, rømmedressing, nystekt fiskeburger og syltet gulrot på burgerbrødene. Nytes umiddelbart, håper det smaker!