Indisk fiskecurry (fish mappas)

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Fiskecurry med kokosmelk

I dag har jeg lyst til å dele en indisk fiskecurry med kokosmelk (fish mappas), en enkel curry som kan lages på tiden det tar å koke risen. For å gjøre middagen ekstra enkel i dag har jeg brukt ferdig tikka masala paste/saus. Får du ikke tak i sausen, så er det også mulig å bruke ferdig tikka masala kryddermiks.

Tidligere i vinter lovet jeg dere flere fiskeoppskrifter, og det har det også blitt. Faktisk er dette den fjerde fiskeoppskriften så langt i år, og flere skal det bli. Vi spiser generelt for lite fisk her til lands, så da synes jeg det er både gøy og viktig å dele litt ny inspirasjon med fisk. Og selv om det også er godt med laks, så er det jo fint å variere med andre fiskesorter.

En av tingene jeg liker godt med sei er at den er både saftig, mager og er rik på smak. Den tåler godt å være en råvare i litt krydrede retter, i retter som er fulle av smak, eller anvendes i retter hvor man ønsker å løfte frem smaken av sei. To av favorittene mine med denne fiskesorten er sei i parmesan- og paprikasaus og stekt småsei med mangosalat. Sei er også mye rimeligere enn mange andre fiskesorter. Så om du ønsker å kutte litt ned på matbudsjettet men samtidig få i deg fisk, så kan jeg anbefale sei på det sterkeste.

Håper du ble inspirert til å teste denne oppskriften!

Indisk fiskecurry med kokosmelk (fish mappas)

4.3 fra 20 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: IndiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Trekketid

10

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk rødløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 400 gram tomater

  • 3 ss tikka masala paste

  • 4 dl kokosmelk

  • 1 stk kaffirlime blad (valgfritt)

  • 500 gram sei

  • Salt etter smak

  • Frisk koriander

  • Olje til steking

  • Tilbehør
  • Ris

Fremgangsmåte

  • Start med å koke risen, slik at du har den klar innen fiskecurryen står på bordet.
  • Skrell og kutt rødløken opp i halvmåner. Skrell og finhakk hvitløksfeddene, og del tomatene i terninger.
  • Surr den oppskårede rødløken i en gryte i en god klunk med olje. Etter 4-5 minutter tilsetter du hvitløken og tomatene. Surr videre en liten stund og tilsett tikka masala pasten. Etter et par minutter tilsetter du kokosmelken og kaffirlime-bladene (valgfritt) og koker opp sausen.
  • Skjær seien opp i forholdsvis store biter og strø litt salt over. Stikk fiskebitene godt nedi sausen i pannen, og la seien trekke i 6-8 minutter til den er gjennomkokt.
  • Server fiskecurryen med et dryss av frisk koriander, med ris som tilbehør. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*