
I dag har jeg lyst til å dele en indisk fiskecurry med kokosmelk (fish mappas), en enkel curry som kan lages på tiden det tar å koke risen. For å gjøre middagen ekstra enkel i dag har jeg brukt ferdig tikka masala paste/saus. Får du ikke tak i sausen, så er det også mulig å bruke ferdig tikka masala kryddermiks.
Tidligere i vinter lovet jeg dere flere fiskeoppskrifter, og det har det også blitt. Faktisk er dette den fjerde fiskeoppskriften så langt i år, og flere skal det bli. Vi spiser generelt for lite fisk her til lands, så da synes jeg det er både gøy og viktig å dele litt ny inspirasjon med fisk. Og selv om det også er godt med laks, så er det jo fint å variere med andre fiskesorter.
En av tingene jeg liker godt med sei er at den er både saftig, mager og er rik på smak. Den tåler godt å være en råvare i litt krydrede retter, i retter som er fulle av smak, eller anvendes i retter hvor man ønsker å løfte frem smaken av sei. To av favorittene mine med denne fiskesorten er sei i parmesan- og paprikasaus og stekt småsei med mangosalat. Sei er også mye rimeligere enn mange andre fiskesorter. Så om du ønsker å kutte litt ned på matbudsjettet men samtidig få i deg fisk, så kan jeg anbefale sei på det sterkeste.
Håper du ble inspirert til å teste denne oppskriften!