Fiskecurry

Asiatisk fiskegryte

Hvit fisk er sunn og proteinrik, og er faktisk mye magrere enn eksempelvis laks og ørret.For at jeg skal spise hvis fisk litt oftere så forsøker jeg hele tiden å variere. I denne oppskriften jeg laget en enkel fiskecurry med en liten asiatisk touch over seg.

Fiskecurryen kan serveres med en enkel salat, og ris eller poteter dersom man ønsker det.

Tips! hvis du ønsker en enda mer asiatisk variant kan du fint bytte ut matfløten med kokosmelk istedenfor. Du kan også erstatte hvit fisk med laks om du heller ønsker.

Andre fiskegryter som er verdt å sjekke ut:

Håper det smaker!

Asiatisk fiskegryte

  • 5. november 2015
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut

Ingredienser

  • 600 gram hvit fisk (torsk, sei el)
  • 1/2 purreløk
  • 1 rød paprika
  • 150 gram sukkererter
  • 5-6 sjampinjonger
  • 1 gulrot
  • 2 ss grønn karripasta
  • 2 dl matfløte
  • 1 dl melk
  • 1 terning fiskebuljong
  • 2 dl vann
  • 1 ss maizena
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Vask grønnsakene. Skjær purreløk i smått, og paprika, sukkererter, sopp og skrellet gulrot i medium små biter.
Steg 2
Surr grønnsakene et par minutter i en gryte i litt olje.
Steg 3
Tilsett grønn karripasta og la den surre 1-2 minutter med grønnsakene.
Steg 4
Ha oppi matfløte, melk, fiskeuljong.
Steg 5
Rør ut maizena i vann og ha det oppi sammen med det andre.
Steg 6
Lar gryten koke i 2-3 minutter til du får en passende konsistens, og smak til med salt og pepper
Steg 7
Del fisken i passende biter (ca 3 x 6 cm), og la den trekke oppi gryta i ca 10 minutter. Håper det smaker!