Fiskegryte med chorizo

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Fiskegryte med chorizo

Jeg har laget en nydelig fiskegryte med chorizo som jeg har lyst til å dele med dere. I gryten har jeg brukt torsk, men du kan også bruke en annen hvit fisk om du ønsker. Sammen med biter av chorizo, stangselleri og purreløk så ble dette en fantastisk god fiskegryte. Du kan også servere denne retten som en lettvint fiskesuppe ved å droppe jevningen.

Server gjerne fiskegryten med hjemmebakt grovbrød med smør.

Fiskegryte med chorizo

5.0 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Trekketid

10

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Fiskegryte med chorizo
  • 500 gram skinnfri torsk

  • 75 gram chorizo

  • 1 stk snackpaprika

  • 1/2 stk purreløk

  • 2 stk stangselleri

  • 1/2 ss olivenolje

  • 6 dl utblandet fiskebuljong

  • 2 dl kremfløte

  • 1 ss maizena

  • 1/4 stk sitron

  • Salt og pepper

  • Gressløk

  • Tilbehør
  • Grovt brød

Fremgangsmåte

  • Surr paprika, purreløk og stangselleri i litt olivenolje i et par minutter. Paprikaen hadde jeg kuttet opp i strimler, mens purre og stangselleri skar jeg opp i skiver/ringer.
  • Ha i terninger av chorizo og surr videre et lite minutt eller to.
  • Tilsett fiskebuljong og fløte. Kok opp. Rør ut litt maizena i en bitteliten skvett (noen spiseskjeer) kald vann. Spe maizenaen i gryten unde omrøring. La koke to-tre minutter.
  • Legg biter av torsk i gryten, og la den trekke i cirka 8-10 minutter til torsken er ferdigkokt.
  • Ha i sitronsaft, litt finhakket gressløk og smak til med salt og pepper.
  • Server fiskegryten med godt brød med smør. Håper fiskegryte med chorizo faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*