Fiskegryte med chorizo

Fiskegryte med chorizo

Jeg har laget en nydelig fiskegryte med chorizo som jeg har lyst til å dele med dere. I gryten har jeg brukt torsk, men du kan også bruke en annen hvit fisk om du ønsker. Sammen med biter av chorizo, stangselleri og purreløk så ble dette en fantastisk god fiskegryte. Du kan også servere denne retten som en lettvint fiskesuppe ved å droppe jevningen.

Server gjerne fiskegryten med hjemmebakt grovbrød med smør.

Fiskegryte med chorizo

Fiskegryte med chorizo

Ingredienser

  • 400-500 gram skinnfri torsk
  • 75 gram chorizo
  • 1 snackpaprika
  • 1/2 purreløk
  • 2 stangselleri
  • 1/2 ss olivenolje
  • 6 dl fiskebuljong
  • 2 dl kremfløte
  • 1/2 - 1 ss maizena
  • 1/4 sitron
  • Salt og pepper
  • Gressløk
  • Tilbehør
  • Grovt brød

Fremgangsmåte

Steg 1
Surr paprika, purreløk og stangselleri i litt olivenolje i et par minutter. Paprikaen hadde jeg kuttet opp i strimler, mens purre og stangselleri skar jeg opp i skiver/ringer.
Steg 2
Ha i terninger av chorizo og surr videre et lite minutt eller to.
Steg 3
Tilsett fiskebuljong og fløte. Kok opp. Rør ut litt maizena i en bitteliten skvett (noen spiseskjeer) kald vann. Spe maizenaen i gryten unde omrøring. La koke to-tre minutter.
Steg 4
Legg biter av torsk i gryten, og la den trekke i cirka 8-10 minutter til torsken er ferdigkokt.
Steg 5
Ha i sitronsaft, litt finhakket gressløk og smak til med salt og pepper.