Fiskekaker av torsk og hyse

Lages på: 1 time 15 minutter Nivå: Middels
Fiskekaker

Hjemmelagede fiskekaker er bare så utrolig godt og ikke minst så utrolig lettvint. Det er kanskje ikke hver uke jeg lager fiskekaker, men når jeg først går i gang så lager jeg gjerne en ganske stor porsjon som jeg kan fryse ned til enkle hverdagsmiddager (eller lunsj).

Jeg har tidligere allerede publisert en oppskrift på fiskekaker med torsk og sei. Til forskjell fra den oppskriften så har jeg denne gangen brukt hyse istedenfor sei. Hyse binder fiskekakene mer sammen, og jeg slipper derfor å bruke egg. I tillegg har jeg denne gangen brukt sjalottløk, som jeg synes gir en ekstra god smak.

Med fiskekaker i fryseren tar det ikke mange minuttene fra du tar de frosne opp, til du har maten klar. Fiskekaker i wrap og fiskekaker i pita for å nevne noen kjappe middager.

Stekte fiskekaker

Fiskekaker av torsk og hyse

5 fra 4 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

14

porsjoner
Totalt

1

time 

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Fiskekaker av torsk og hyse
  • 600 gram 600 torsk

  • 600 gram 600 hyse

  • 2 stk 2 sjalottløk

  • 3 ss 3 potetmel

  • 3 ts 3 salt

  • 1/2 ts 1/2 muskat

  • 1/2 ts 1/2 hvit pepper

  • 1,5-3 dl melk

  • Smør til steking

Fremgangsmåte

  • Fjern eventuelt skinn og bein fra fisken, og del den opp i biter. Rens sjalottløken og kutt den opp i båter.
  • Kjør fisk og løk i en kvern påmontert kjøkkenmaskinen. Av tre ulike grovhetsinnstillinger brukte jeg den mellomste. Du kan også bruke en foodprosessor dersom du ikke har kvern, men konsistensen blir nødvendigvis ikke helt lik.
  • Bland inn potetmel, salt, muskat og hvit pepper i fiskefarsen. Spe i melk, til du har en passe fast fiskefarse. Det er vanskelig å si hvor mye melk du trenger, da dette vil avhenge av hvor fast fisken er.
  • Sett farsen kjølig frem til stekingen, men minimum 30 minutter.
  • Lag først en liten testkake for å sjekke om konsistensen og om du har riktig mengde krydder. Stek fiskekaken i en klatt smør en medium+ varm stekepanne. stekepanne til medium-høy varme, og ha i en klatt smør. Er fiskekaken litt lite fast i konsistensen kan du tilsette litt mer potetmel. Er de smakløse tilsetter du mer krydder. Er du fornøyd med både smak og konsistens er det bare å gå i gang med å steke resten.
  • Form fiskekakene ved å bruke en spiseskje mot hånden din. Dypp skjeen i litt kaldt vann mellom hver fiskekake. Legg farsen over i pannen og trykk den litt forsiktig ned med en stekespade. Stekes i 4-5 minutter den ene siden, til den har fått en fin og jevn farge. Snu fiskekaken og stek den videre på den andre siden.
  • Avkjøl de ferdigstekte fiskekakene på fat eller rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Én kommentar

  1. Svein Idsøe

    Takkk. Veldig god. Anbefales 🙂
    Gang nr.2 tok eg utgangspunkt i din oppskrift.
    Driver å kokkelerer mye. hadde da i 2 ss parmesan, 2 fed hvitløk, 1 chilli U/frø i tillegg og 1 ts sitron-pepper istedet for hvit pepper.
    Blei veldig god den og 🙂 Med litt sting

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*