Fiskekaker med gressløk

Lages på: 2 timer Nivå: Middels
En skål nystekte fiskekaker

Fiskekaker! En rett som jeg la i skuffen da jeg flyttet hjemmefra, og jeg først nå over 15 år senere har fått et gledelig gjensyn med. Jeg liker å skylde på at det var kombinasjonen mellom fiskekaker og brunsaus (med ketchup) som ødela for meg, men generelt sett så har jeg også blitt veldig glad i de tradisjonelle rettene jeg vokste opp med. I dag deler jeg en oppskrift på fiskekaker med gressløk med deg, sjekk så digge de ser ut!

Fiskekaker av sei og torsk med gressløk

Fiskekaker med brun saus er jeg fortsatt ferdig med, derimot synes jeg det er så mye annet godt man kan servere til. En av favorittene mine er fiskekaker i wrap. De kan lages på 15 minutter dersom man allerede har en batch fiskekaker i fryseren. Jeg lager nemlig bestandig store porsjoner fiskekaker når jeg først går i gang. Denne oppskriften gir cirka 30 fiskekaker. Ønsker du en litt mindre batch kan du enten kutte ned på ingrediensene, eller sjekke ut denne oppskriften på hjemmelagede fiskekaker. Oppskriften gir litt færre fiskekaker, samt at det er justert litt på ingredienslisten. Et annet serveringsforslag er å servere gulrotstuing til fiskekakene. Utrolig godt, og man kjenner ikke på savnet av en saus.

Jeg vet mange sverger til fersk fisk når de skal lage fiskekaker, mens jeg har i denne oppskriften faktisk brukt både frossen sei og torsk, og det med stort hell. Siden frossen fisk mister mye av bindeevnen sin og væsker en del, derfor har jeg brukt en del potetmel og egg for å få en fastere konsistens. Bruker du fersk fisk kan du kutte litt ned på andelen potetmel.

Håper du ble inspirert til å finne frem kjøkkenmaskinen eller foodprosessoren, og forsøker denne oppskriften på fiskekaker med gressløk. Snadder!

Banner - Mat du blir glad av

Fiskekaker med gressløk

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

25

fiskekaker
Tilberedning

2

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1300 gram 1300 sei

  • 900 gram 900 torsk

  • 3 stk 3 sjalottløk

  • 3 stk 3 egg

  • 10 ss 10 potetmel

  • 6 ss 6 finhakket gressløk

  • 1 ss 1 salt

  • 1 ts 1 muskat

  • 1 ts 1 hvit pepper

  • 3-4 dl melk

  • Smør til steking

Fremgangsmåte

  • Rens fisken for skinn og bein, og del den opp i biter. Skrell løken og del den i fire.
  • Bruk en kjøkkenmaskin med påmontert kvern, eventuelt en foodprosessor. Kvern fisk og løk sammen.
  • Bland inn egg, potetmel, finhakket gressløk, salt, muskat og hvit pepper i fiskefarsen. Spe på med melk til du har en passe fast farse. Mengden melk vil variere. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med påmontert k-spade dersom det er tungt å røre for hånd. Sett fiskefarsen i kjøleskapet i minimum en halvtime.
  • Stek en testkake for å sjekke om du har truffet på konsistens på fiskefarsen, eller om den trenger litt mer krydder. Er den løs i konsistenten kan du ha i litt mer potetmel. Fiskekaken stekes i en klatt smør i en forholdsvis varm stekepanne.
  • Dersom du er fornøyd med smak og konsistens går du i gang med å steke opp resten av fiskekakene. Når jeg former fiskekakene pleier jeg å sette frem en bolle med kaldt vann, som jeg dypper en spiseskje og den ene hånden i. Form farsen til runde fiskekaker ved hjelp av hånd og skje. Legg farsen over i pannen og trykk den litt forsiktig ned med en stekespade.
  • Fiskekakene stekes i 4-5 minutter den ene siden, til den har fått en fin og jevn farge. Snu fiskekaken og stek den videre på den andre siden. Har du flere stekepanner kan du gjerne ta i bruk begge to, slik at du får kuttet ned på steketiden.
  • Avkjøl fiskekakene på et fat eller en rist. Frys ned de fiskekakene du ikke har planer om å bruke i løpet av nærmeste fremtid, så har du kjappe middager fremover.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*