
Fiskekaker! En rett som jeg la i skuffen da jeg flyttet hjemmefra, og jeg først nå over 15 år senere har fått et gledelig gjensyn med. Jeg liker å skylde på at det var kombinasjonen mellom fiskekaker og brunsaus (med ketchup) som ødela for meg, men generelt sett så har jeg også blitt veldig glad i de tradisjonelle rettene jeg vokste opp med. I dag deler jeg en oppskrift på fiskekaker med gressløk med deg, sjekk så digge de ser ut!

Fiskekaker med brun saus er jeg fortsatt ferdig med, derimot synes jeg det er så mye annet godt man kan servere til. En av favorittene mine er fiskekaker i wrap. De kan lages på 15 minutter dersom man allerede har en batch fiskekaker i fryseren. Jeg lager nemlig bestandig store porsjoner fiskekaker når jeg først går i gang. Denne oppskriften gir cirka 30 fiskekaker. Ønsker du en litt mindre batch kan du enten kutte ned på ingrediensene, eller sjekke ut denne oppskriften på hjemmelagede fiskekaker. Oppskriften gir litt færre fiskekaker, samt at det er justert litt på ingredienslisten. Et annet serveringsforslag er å servere gulrotstuing til fiskekakene. Utrolig godt, og man kjenner ikke på savnet av en saus.
Jeg vet mange sverger til fersk fisk når de skal lage fiskekaker, mens jeg har i denne oppskriften faktisk brukt både frossen sei og torsk, og det med stort hell. Siden frossen fisk mister mye av bindeevnen sin og væsker en del, derfor har jeg brukt en del potetmel og egg for å få en fastere konsistens. Bruker du fersk fisk kan du kutte litt ned på andelen potetmel.
Håper du ble inspirert til å finne frem kjøkkenmaskinen eller foodprosessoren, og forsøker denne oppskriften på fiskekaker med gressløk. Snadder!
