• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
8. oktober 2019

Fiskekaker med gressløk

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

En skål nystekte fiskekaker

Fiskekaker! En rett som jeg la i skuffen da jeg flyttet hjemmefra, og jeg først nå over 15 år senere har fått et gledelig gjensyn med. Jeg liker å skylde på at det var kombinasjonen mellom fiskekaker og brunsaus (med ketchup) som ødela for meg, men generelt sett så har jeg også blitt veldig glad i de tradisjonelle rettene jeg vokste opp med. I dag deler jeg en oppskrift på fiskekaker med gressløk med deg, sjekk så digge de ser ut!

Fiskekaker av sei og torsk med gressløk

Fiskekaker med brun saus er jeg fortsatt ferdig med, derimot synes jeg det er så mye annet godt man kan servere til. En av favorittene mine er fiskekaker i wrap. De kan lages på 15 minutter dersom man allerede har en batch fiskekaker i fryseren. Jeg lager nemlig bestandig store porsjoner fiskekaker når jeg først går i gang. Denne oppskriften gir cirka 30 fiskekaker. Ønsker du en litt mindre batch kan du enten kutte ned på ingrediensene, eller sjekke ut denne oppskriften på hjemmelagede fiskekaker. Oppskriften gir litt færre fiskekaker, samt at det er justert litt på ingredienslisten. Et annet serveringsforslag er å servere gulrotstuing til fiskekakene. Utrolig godt, og man kjenner ikke på savnet av en saus.

Jeg vet mange sverger til fersk fisk når de skal lage fiskekaker, mens jeg har i denne oppskriften faktisk brukt både frossen sei og torsk, og det med stort hell. Siden frossen fisk mister mye av bindeevnen sin og væsker en del, derfor har jeg brukt en del potetmel og egg for å få en fastere konsistens. Bruker du fersk fisk kan du kutte litt ned på andelen potetmel.

Håper du ble inspirert til å finne frem kjøkkenmaskinen eller foodprosessoren, og forsøker denne oppskriften på fiskekaker med gressløk. Snadder!

Fiskekaker med gressløk

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 8. oktober 2019
  • 3 fiskekaker
  • 2 time(r)
  • Skriv ut
Nystekte fiskekaker med gressløk
Ingredienser
  • 1300 gram sei
  • 900 gram torsk
  • 3 sjalottløk
  • 3 egg
  • 10 ss potetmel
  • 6 ss finhakket gressløk
  • 1 ss salt
  • 1 ts muskat
  • 1 ts hvit pepper
  • 3-4 dl melk
  • Smør til steking
Slik gjør du det
Steg 1
Rens fisken for skinn og bein, og del den opp i biter. Skrell løken og del den i fire.
Steg 2
Bruk en kjøkkenmaskin med påmontert kvern, eventuelt en foodprosessor. Kvern fisk og løk sammen.
Steg 3
Bland inn egg, potetmel, finhakket gressløk, salt, muskat og hvit pepper i fiskefarsen. Spe på med melk til du har en passe fast farse. Mengden melk vil variere. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med påmontert k-spade dersom det er tungt å røre for hånd. Sett fiskefarsen i kjøleskapet i minimum en halvtime.
Steg 4
Stek en testkake for å sjekke om du har truffet på konsistens på fiskefarsen, eller om den trenger litt mer krydder. Er den løs i konsistenten kan du ha i litt mer potetmel. Fiskekaken stekes i en klatt smør i en forholdsvis varm stekepanne.
Steg 5
Dersom du er fornøyd med smak og konsistens går du i gang med å steke opp resten av fiskekakene. Når jeg former fiskekakene pleier jeg å sette frem en bolle med kaldt vann, som jeg dypper en spiseskje og den ene hånden i. Form farsen til runde fiskekaker ved hjelp av hånd og skje. Legg farsen over i pannen og trykk den litt forsiktig ned med en stekespade.
Steg 6
Fiskekakene stekes i 4-5 minutter den ene siden, til den har fått en fin og jevn farge. Snu fiskekaken og stek den videre på den andre siden. Har du flere stekepanner kan du gjerne ta i bruk begge to, slik at du får kuttet ned på steketiden.
Steg 7
Avkjøl fiskekakene på et fat eller en rist. Frys ned de fiskekakene du ikke har planer om å bruke i løpet av nærmeste fremtid, så har du kjappe middager fremover.

 

Stikkord

  • Fiskekaker
  • tradisjonsmat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Lasagne på budsjett
Nanbrød med krydderstekte kikerter og yoghurtdressing

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Lutefisk
16. desember 2020
0 kommentarer

Lutefisk

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
306delinger