Fiskekaker med gulrotstuing

Fiskekaker med ertepure og gulrotstuing

Det har blitt en del retter med fiskekaker denne vinteren og våren. I vinter produserte jeg nemlig flere kilo med fiskekaker, som jeg har hatt liggende på lur i fryseren. Dette er utrolig kjapp og deilig hverdagsmat, og jeg har fått et helt nytt forhold til fiskekaker. Ofte tar det bare 15 minutter fra jeg tar opp fiskekakene, og til at middagen står på bordet.

Nyeste fiskekakemiddag er en variant med gulrotstuing og ertepuré. En skikkelig fargefull og lettvint middagsrett, hvor det som tar lengst tid er å koke potetene.

Om du også ble inspirert til å lage fiskekaker så finner du en oppskrift på denne siden. Dersom du ønsker andre middagstips med fiskekaker så kan jeg også anbefale disse fiskekakene i wraps, en hverdagsfavoritt hos oss!

Fiskekaker av torsk og sei

Håper denne fiskekakemiddagen faller i smak!

Fiskekaker med gulrotstuing

Fiskekaker med ertepure og gulrotstuing

Ingredienser

  • 4-6 fiskekaker
  • Olje til steking
  • Gulrotstuing
  • 3 gulrøtter
  • 2 dl melk
  • 1 ss hvetemel
  • 1/2 ss smør
  • Salt
  • Hvit pepper
  • Ertepurè
  • 300 gram frosne erter
  • 1/2 ss smør
  • 1 dl melk
  • Salt og pepper
  • Tilbehør
  • Poteteter

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å sette potetene på kok..
Steg 2
Skrell gulrøttene og del de opp i terninger. Kok dem i lettsaltet vann til de begynner å bli møre. Beregn cirka 4-5 minutter.
Steg 3
La hvitsaus i en kasserolle. Smelt smøret og visp inn hvetemelet. Dra kasserollen av platen og visp inn cirka 1/3 av melken, til du har en tykk og klumpefri blanding. Spe på med resten av melken og kok opp sausen. Hvitsausen skal være ganske tykk, og bør småkoke i minst 5 minutter for å bli kvitt melsmaken.
Steg 4
Ha gulrøttene i hvitsausen sammen med bittelitt av kokevannet. Smak til med salt og hvit pepper.
Steg 5
Stek fiskekakene i litt smør i en stekepanne. Er de frosne bør du beregne cirka 4-5 minutter på hver side.
Steg 6
Kok opp lettsaltet vann. Ha i frosne erter og kok de et lite minutt. Hell av kokevannet, ha i en liten klatt smør og litt melk, og lag en jevn puré ved hjelp av en stavmikser. Smak til med salt og pepper.