• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
25. april 2019

Fiskekaker med gulrotstuing

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Fiskekaker med ertepure og gulrotstuing

Det har blitt en del retter med fiskekaker denne vinteren og våren. I vinter produserte jeg nemlig flere kilo med fiskekaker, som jeg har hatt liggende på lur i fryseren. Dette er utrolig kjapp og deilig hverdagsmat, og jeg har fått et helt nytt forhold til fiskekaker. Ofte tar det bare 15 minutter fra jeg tar opp fiskekakene, og til at middagen står på bordet.

Nyeste fiskekakemiddag er en variant med gulrotstuing og ertepuré. En skikkelig fargefull og lettvint middagsrett, hvor det som tar lengst tid er å koke potetene.

Om du også ble inspirert til å lage fiskekaker så finner du en oppskrift på denne siden. Dersom du ønsker andre middagstips med fiskekaker så kan jeg også anbefale disse fiskekakene i wraps, en hverdagsfavoritt hos oss!

Fiskekaker av torsk og sei

Håper denne fiskekakemiddagen faller i smak!

Fiskekaker med gulrotstuing

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 25. april 2019
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Fiskekaker med ertepure og gulrotstuing
Ingredienser
  • 4-6 fiskekaker
  • Olje til steking
  • Gulrotstuing
  • 3 gulrøtter
  • 2 dl melk
  • 1 ss hvetemel
  • 1/2 ss smør
  • Salt
  • Hvit pepper
  • Ertepurè
  • 300 gram frosne erter
  • 1/2 ss smør
  • 1 dl melk
  • Salt og pepper
  • Tilbehør
  • Poteteter
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å sette potetene på kok..
Steg 2
Skrell gulrøttene og del de opp i terninger. Kok dem i lettsaltet vann til de begynner å bli møre. Beregn cirka 4-5 minutter.
Steg 3
La hvitsaus i en kasserolle. Smelt smøret og visp inn hvetemelet. Dra kasserollen av platen og visp inn cirka 1/3 av melken, til du har en tykk og klumpefri blanding. Spe på med resten av melken og kok opp sausen. Hvitsausen skal være ganske tykk, og bør småkoke i minst 5 minutter for å bli kvitt melsmaken.
Steg 4
Ha gulrøttene i hvitsausen sammen med bittelitt av kokevannet. Smak til med salt og hvit pepper.
Steg 5
Stek fiskekakene i litt smør i en stekepanne. Er de frosne bør du beregne cirka 4-5 minutter på hver side.
Steg 6
Kok opp lettsaltet vann. Ha i frosne erter og kok de et lite minutt. Hell av kokevannet, ha i en liten klatt smør og litt melk, og lag en jevn puré ved hjelp av en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Stikkord

  • Fiskekaker
  • tradisjonsmat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Omelett med ost og skinke
Grove müslirundstykker

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
57delinger