
Fiskekaker, hjemmelagede fiskekaker, noe mer nostalgisk enn dette kan jeg i grunn ikke tenke meg. Hjemme spiste vi de riktignok med brunsaus(!), men akkurat den delen har jeg lett hoppet over.
Selv om jeg har vokst opp med fiskekaker så har jeg en liten innrømmelse å komme med. Jeg har aldri laget fiskekaker selv, ikke før nå i vinter i hvert fall. Joda, jeg har jo laget ulike lakseburgere, mens de tradisjonelle fiskekakene av torsk og sei (eller hyse) har jeg aldri laget. Faktisk så har jeg hatt et lite hat-elsk forhold til fiskekaker (egentlig mest hat), men nå som jeg droppet ketchup og brun saus så var det jo fantastisk godt!
Disse fiskekakene er laget av torsk og sei, men får du tak i hyse så kan du erstatte seien med den. Hyse fungerer som bindemiddel i fiskekaker, men får du ikke tak i det så kan du tilsette egg for å få de til å henge sammen. I tillegg synes jeg de blir ekstra saftige da.
Et annet triks jeg vil du skal ta deg med på veien er å bruke kalde ingredienser og gjerne iskald (ikke frossen) fisk. Sett gjerne fiskefarsen kjølig før du går i gang med å steke fiskekakene. Jeg bruker påmontert kvern på kjøkkenmaskinen, men foodprosessor kan også brukes.
Denne oppskriften gir cirka 12-15 fiskekaker, og kan fint dobles. Hold i så fall litt igjen på melken, og juster mengden etter behov. Fiskekaker egner seg ypperlig til å fryses ned, og stekes kjapt i en panne på samme måte som du gjør med frosne karbonader. Sunn og god ekspressmiddag som passer perfekt i en travel hverdag.
Her er noen forslag til hvordan du kan servere fiskekakene:
- Fiskekaker med potetmos og råkost av gulrot og agurk (tips: ha eplejuice i råkosten)
- Oppskrift: Fiskekaker i pita
- Oppskrift: Fiskekaker i wrap med tacosaus og rømme
- Oppskrift: Fiskekaker med gulrotstuing
Håper denne oppskriften på fiskekaker faller i like mye smak hos deg/dere som de gjorde hos oss!

Hei! Kan jeg bruke fisk fra frysedisken? Eller det burde være “fersk”vare:-)?
Jeg har brukt fisk som har vært frossen, uten noen problemer 🙂 Men husk å tin den før du går i gang da 🙂