• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
25. februar 2019

Fiskekaker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Hjemmeladede fiskekaker

Fiskekaker, hjemmelagede fiskekaker, noe mer nostalgisk enn dette kan jeg i grunn ikke tenke meg. Hjemme spiste vi de riktignok med brunsaus(!), men akkurat den delen har jeg lett hoppet over.

Selv om jeg har vokst opp med fiskekaker så har jeg en liten innrømmelse å komme med. Jeg har aldri laget fiskekaker selv, ikke før nå i vinter i hvert fall. Joda, jeg har jo laget ulike lakseburgere, mens de tradisjonelle fiskekakene av torsk og sei (eller hyse) har jeg aldri laget. Faktisk så har jeg hatt et lite hat-elsk forhold til fiskekaker (egentlig mest hat), men nå som jeg droppet ketchup og brun saus så var det jo fantastisk godt!

Disse fiskekakene er laget av torsk og sei, men får du tak i hyse så kan du erstatte seien med den. Hyse fungerer som bindemiddel i fiskekaker, men får du ikke tak i det så kan du tilsette egg for å få de til å henge sammen. I tillegg synes jeg de blir ekstra saftige da.

Et annet triks jeg vil du skal ta deg med på veien er å bruke kalde ingredienser og gjerne iskald (ikke frossen) fisk. Sett gjerne fiskefarsen kjølig før du går i gang med å steke fiskekakene. Jeg bruker påmontert kvern på kjøkkenmaskinen, men foodprosessor kan også brukes.

Denne oppskriften gir cirka 12-15 fiskekaker, og kan fint dobles. Hold i så fall litt igjen på melken, og juster mengden etter behov. Fiskekaker egner seg ypperlig til å fryses ned, og stekes kjapt i en panne på samme måte som du gjør med frosne karbonader. Sunn og god ekspressmiddag som passer perfekt i en travel hverdag.

Her er noen forslag til hvordan du kan servere fiskekakene:

  • Fiskekaker med potetmos og råkost av gulrot og agurk (tips: ha eplejuice i råkosten)
  • Oppskrift: Fiskekaker i pita
  • Oppskrift: Fiskekaker i wrap med tacosaus og rømme
  • Oppskrift: Fiskekaker med gulrotstuing

Håper denne oppskriften på fiskekaker faller i like mye smak hos deg/dere som de gjorde hos oss!

Fiskekaker

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 25. februar 2019
  • 12 fiskekaker
  • 1 time(r) 15 min
  • Skriv ut
Hjemmeladede fiskekaker
Ingredienser
  • Fiskekaker
  • 700 gram torsk
  • 300 gram sei
  • 1/2 løk
  • 2 egg
  • 4 ss potetmel
  • 2 ts salt
  • 1/2 ts muskat
  • 1/2 ts hvit pepper
  • 0,5 - 1 dl melk
  • Smør til steking
Slik gjør du det
Steg 1
Skjær opp fisken i forholdsvis store biter. Har fisken skinn og bein så må du også fjerne dette. Rens løk og del den opp i båter.
Steg 2
Kjør fisk og løk i en kvern påmontert kjøkkenmaskinen (eller bruk foodprosessor). Av tre ulike grovhetsinnstillinger brukte jeg den mellomste.
Steg 3
Bland inn egg, potetmel, salt, muskat og hvit pepper i fiskefarsen. Spe på med melk til du har en passe fast farse. Hvor mye melk du trenger å tilsette varierer veldig fra fisk til fisk.
Steg 4
Sett fisken kjølig frem til du skal i gang med å steke den.
Steg 5
Stek først en testkake. Varm opp en stekepanne til medium-høy varme, og ha i en klatt smør. Fyll kaldt vann i en liten bolle. Ha litt kaldt vann i den ene hånden og dypp en spiseskje i vannet. Form farsen til runde fiskekaker ved hjelp av hånd og skje. Legg farsen over i pannen og trykk den litt forsiktig ned med en stekespade. Stekes i 4-5 minutter den ene siden, til den har fått en fin og jevn farge. Snu fiskekaken og stek den videre på den andre siden.
Steg 6
Avjøl og smak på den ferdigstekte fiskekaken før du steker opp resten. Er de litt løse kan du tilsette litt mer potetmel, ha i litt mer krydder dersom du synes de er litt smakløse.
Steg 7
Stek opp resten av fiskekakene, som enten avkjøles på fat eller rist.

Stikkord

  • burger

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Grovbrød tangzhong
Skrei med hvitsaus, gulrot og ertepuré

Relaterte innlegg

Ribbe
21. november 2020
2 kommentarer

Ribbe

Et matbloggtips og en enkel middagspai
12. november 2020
0 kommentarer

Et matbloggtips og en enkel middagspai

Pølsegryte med ris
20. mai 2020
0 kommentarer

Pølsegryte med ris

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
43delinger