Fiskekaker

Lages på: 1 time 15 minutter Nivå: Middels
Hjemmeladede fiskekaker

Fiskekaker, hjemmelagede fiskekaker, noe mer nostalgisk enn dette kan jeg i grunn ikke tenke meg. Hjemme spiste vi de riktignok med brunsaus(!), men akkurat den delen har jeg lett hoppet over.

Selv om jeg har vokst opp med fiskekaker så har jeg en liten innrømmelse å komme med. Jeg har aldri laget fiskekaker selv, ikke før nå i vinter i hvert fall. Joda, jeg har jo laget ulike lakseburgere, mens de tradisjonelle fiskekakene av torsk og sei (eller hyse) har jeg aldri laget. Faktisk så har jeg hatt et lite hat-elsk forhold til fiskekaker (egentlig mest hat), men nå som jeg droppet ketchup og brun saus så var det jo fantastisk godt!

Disse fiskekakene er laget av torsk og sei, men får du tak i hyse så kan du erstatte seien med den. Hyse fungerer som bindemiddel i fiskekaker, men får du ikke tak i det så kan du tilsette egg for å få de til å henge sammen. I tillegg synes jeg de blir ekstra saftige da.

Et annet triks jeg vil du skal ta deg med på veien er å bruke kalde ingredienser og gjerne iskald (ikke frossen) fisk. Sett gjerne fiskefarsen kjølig før du går i gang med å steke fiskekakene. Jeg bruker påmontert kvern på kjøkkenmaskinen, men foodprosessor kan også brukes.

Denne oppskriften gir cirka 12-15 fiskekaker, og kan fint dobles. Hold i så fall litt igjen på melken, og juster mengden etter behov. Fiskekaker egner seg ypperlig til å fryses ned, og stekes kjapt i en panne på samme måte som du gjør med frosne karbonader. Sunn og god ekspressmiddag som passer perfekt i en travel hverdag.

Her er noen forslag til hvordan du kan servere fiskekakene:

Håper denne oppskriften på fiskekaker faller i like mye smak hos deg/dere som de gjorde hos oss!

Banner - Mat du blir glad av

Fiskekaker

4 fra 11 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

12

fiskekaker
Tilberedning

1

time 
Total steketid

15

minutter
Totalt

1

time 

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Fiskekaker
  • 700 gram 700 torsk

  • 300 gram 300 sei

  • 1/2 stk 1/2 gul løk

  • 2 stk 2 egg

  • 4 ss 4 potetmel

  • 2 ts 2 salt

  • 1/2 ts 1/2 muskat

  • 1/2 ts 1/2 hvit pepper

  • 0,5 – 1 dl melk

  • Smør til steking

Fremgangsmåte

  • Skjær opp fisken i forholdsvis store biter. Har fisken skinn og bein så må du også fjerne dette. Rens løk og del den opp i båter.
  • Kjør fisk og løk i en kvern påmontert kjøkkenmaskinen (eller bruk foodprosessor). Av tre ulike grovhetsinnstillinger brukte jeg den mellomste.
  • Bland inn egg, potetmel, salt, muskat og hvit pepper i fiskefarsen. Spe på med melk til du har en passe fast farse. Hvor mye melk du trenger å tilsette varierer veldig fra fisk til fisk.
  • Sett fisken kjølig frem til du skal i gang med å steke den.
  • Stek først en testkake. Varm opp en stekepanne til medium-høy varme, og ha i en klatt smør. Fyll kaldt vann i en liten bolle. Ha litt kaldt vann i den ene hånden og dypp en spiseskje i vannet. Form farsen til runde fiskekaker ved hjelp av hånd og skje. Legg farsen over i pannen og trykk den litt forsiktig ned med en stekespade. Stekes i 4-5 minutter den ene siden, til den har fått en fin og jevn farge. Snu fiskekaken og stek den videre på den andre siden.
  • Avkjøl og smak på den ferdigstekte fiskekaken før du steker opp resten. Er de litt løse kan du tilsette litt mer potetmel, ha i litt mer krydder dersom du synes de er litt smakløse.
  • Stek opp resten av fiskekakene, som enten avkjøles på fat eller rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Hei! Kan jeg bruke fisk fra frysedisken? Eller det burde være “fersk”vare:-)?

    • Rolf-Anders Vollan

      Jeg har brukt fisk som har vært frossen, uten noen problemer 🙂 Men husk å tin den før du går i gang da 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*