
Jeg har ingenting vondt å si om fiskepinner, og synes de rett og slett kan være en fin måte å få unge til å spise mer fisk. Men aller best smaker de jo om du tar deg bryet med å lage de selv.
Om du synes det høres omstendelig ut, så lover jeg deg at det er mye enklere enn du tror, og du kan bruke norsk torsk attpåtil. Ha mel, salt og pepper i en skål, sammenvispet egg i skål nummer to, og panko (et slags paneringsmel) i den siste skålen. Skjær torsken i passe store biter og vend den i mel, deretter i egg og til slutt i brødsmulene. Stek fisken så i noen få minutter i en varm stekepanne.
Til fiskepinnene så laget jeg en enkel råkost bestående av agurk, gulrot og eple. Dette gir ikke bare retten litt mer farge, men synes også det er godt med litt sødme i råkosten. Jeg kan også tenke meg at det hadde vært godt med en chunky mangosalsa, eller mango- og eplesalat som et alternativ til råkost. Utover dette så varmet jeg opp noen grove tortillaslefser og hadde på en klatt rømme. Med andre ord en kjapp, sunn og god hverdagsmiddag.
