Fiskepinner i wrap

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Panert fisk

Jeg har ingenting vondt å si om fiskepinner, og synes de rett og slett kan være en fin måte å få unge til å spise mer fisk. Men aller best smaker de jo om du tar deg bryet med å lage de selv.

Om du synes det høres omstendelig ut, så lover jeg deg at det er mye enklere enn du tror, og du kan bruke norsk torsk attpåtil. Ha mel, salt og pepper i en skål, sammenvispet egg i skål nummer to, og panko (et slags paneringsmel) i den siste skålen. Skjær torsken i passe store biter og vend den i mel, deretter i egg og til slutt i brødsmulene. Stek fisken så i noen få minutter i en varm stekepanne.

Til fiskepinnene så laget jeg en enkel råkost bestående av agurk, gulrot og eple. Dette gir ikke bare retten litt mer farge, men synes også det er godt med litt sødme i råkosten. Jeg kan også tenke meg at det hadde vært godt med en chunky mangosalsa, eller mango- og eplesalat som et alternativ til råkost. Utover dette så varmet jeg opp noen grove tortillaslefser og hadde på en klatt rømme. Med andre ord en kjapp, sunn og god hverdagsmiddag.

Fiskepinner i wrap

Fiskepinner i wrap

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Total steketid

15

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • Fiskepinner
  • 500 gram torsk

  • 4 ss hvetemel

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 2 stk egg

  • 100 gram panko eller brødrasp

  • Råkostsalat
  • 1/2 stk agurk

  • 1 stk gulrot

  • 1 stk eple

  • 1/2 stk sitron

  • salt

  • Tilbehør
  • 4 store tortillalefser

  • 1/2 boks lettrømme

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Lag råkostsalaten først. Skyll agurken og skrell gulrot og eple. Frukt og grønt rives grovt på et rivjern, før det så has over i en bolle. Bland inn saften av en halv sitron og ha i en liten klype salt. med sitronsaft. Jeg pleier bestandig å vente med å skrelle og rive eplet helt til sist, slik at det ligg kortest mulig tid før jeg tilsetter sitronsaft. Da unngår du at det blir brunt.
  • Del opp torsken i passe store biter. Bland sammen hvetemel, salt og pepper i en skål. Knekk så et par egg i skål nummer to, og visp eggene sammen med en gaffel. I siste skål heller du i panko. Dette er også rekkefølgen du skal dyppe fisken i, så sett det gjerne på rekke og rad på benken, ved siden av stekepannen.
  • Bruk to gafler, og vend torsken først i melet. Deretter dypper du den i de sammenvispede eggene, før du så vender den i pankoen i siste skål. Legg torskebiten over i en varm stekepanne med litt olje. Gå umiddelbart i gang med neste fiskebit, og fortsett slik til pannen er full, eller det er på tide å snu den første fiskebiten i pannen. Fisken trenger kun noen minutter på hver side, avhengig av hvor varm du har pannen og hvor tykke fiskebitene er.
  • Varm tortillalefsene kjapt i stekeovnen eller mikroen. Server fiskepinnene i wrap, sammen med råkostsalat og en skje lettrømme. Krydre over litt pepper etter ønske og nyt umiddelbart. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*