1. Skyll, skrubb og rens blåskjellene i kaldt vann. Bruk kun skjell som er lukket eller som lukker seg når de får et lite kakk.
  2. Surr finhakket løk i en god olivenolje i et lite minutt. Tilsett blåskjellene sammen med hvitvin, og la blåskjellene koke ca 1-2 minutter til de åpner seg. Koker du de for lenge vil de bli seige. Skjell som ikke åpner seg bør kastes.
  3. Hvis du ikke bruker kraft kan du koke opp vann som du har en buljongterning oppi.
  4. Skjær fisken  i terninger på ca 2 x 2 cm. Vask og skrell grønnsakene. Skjær sellerirot i terninger og gulrot og purre i skiver. Ha oppskåret fisk og grønnsaker oppi kasserollen med blåskjell sammen med fløte, kraft.
  5. Kok opp suppen og smak til med salt og pepper. Strø over finhakket basilikum og gressløk, suppen er nå klar til å serveres.

Server fiskesuppen med noen skiver brød med smør på. Håper det smaker!

 

Bruk gjerne kommentarfeltet nederst på siden dersom du har lyst til å legge igjen en  kommentar  på denne oppskriften.

Jeg oppdaterer sosiale medier hyppig med nye oppskrifter, så følge meg gjerne på Facebook og Instagram for å få nye innlegg rett i feeden din. Jeg sender også å sende ut skreddersydde nyhetsbrev en sjelden gang, så meld deg gjerne på via denne lenken for å være med på listen. E-posten blir så klart ikke brukt til noe annet.