Fiskesuppe med blåskjell

Fiskesuppe med laks og blåskjell

Det er få ting som er så godt som en skikkelig god fiskesuppe!  I dag skal jeg vise deg hvor enkelt det er å lage en fantastisk god fiskesuppe med blåskjell. Perfekt nå som det går mot høst og du vil kose deg litt ekstra. Suppen kan enten serveres som en hel middag, med brød ved siden av, eller du kan servere den som en deilig forrett.

Er du på en utkikk etter en litt enklere variant så kan jeg anbefale denne enkle fiskesuppen med torsk.

Lykke til!

Fiskesuppe med blåskjell

Fiskesuppe med laks og blåskjell

Ingredienser

  • 500 gram blåskjell
  • 1 gul løk
  • 1 ss olivenolje
  • 1,5 dl hvitvin
  • 300 gram laks
  • 200 gram hvit fisk
  • 100 gram sellerirot
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 purreløk
  • 2 dl fløte
  • 7 dl fiskekraft eller buljong
  • 2 ss gressløk
  • 1 ss basilikum
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Skyll, skrubb og rens blåskjellene i kaldt vann. Bruk kun skjell som er lukket eller som lukker seg når de får et lite kakk.
Steg 2
Surr finhakket løk i en god olivenolje i et lite minutt. Tilsett blåskjellene sammen med hvitvin, og la blåskjellene koke ca 1-2 minutter til de åpner seg. Koker du de for lenge vil de bli seige. Skjell som ikke åpner seg bør kastes.
Steg 3
Hvis du ikke bruker kraft kan du koke opp vann som du har en buljongterning oppi.
Steg 4
Skjær fisken i terninger på ca 2 x 2 cm. Vask og skrell grønnsakene. Skjær sellerirot i terninger og gulrot og purre i skiver. Ha oppskåret fisk og grønnsaker oppi kasserollen med blåskjell sammen med fløte, kraft.
Steg 5
Kok opp suppen og smak til med salt og pepper. Strø over finhakket basilikum og gressløk, suppen er nå klar til å serveres.
Steg 6
Server fiskesuppen med noen skiver brød med smør på. Håper det smaker!