Fiskesuppe med torsk og reker

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel

Fiskesuppe er enkel og god fiskemiddag som føyer seg i rekken over kjappe middagsretter. I denne oppskriften har jeg brukt torsk og pillede reker, og stod serveringsklar på rundt 20-25 minutter.

Fiskesuppe med torsk og reker

Til suppen serverte jeg litt grovt brød med smør, men også poteter eller ris egner seg godt som tilbehør om du ønsker. Tåler du ikke hvetemel kan du også erstatte hvetemelet med maizena istedenfor.

Andre supper og gryter med torsk fra bloggen:

Banner - Mat du blir glad av

Fiskesuppe med torsk og reker

4 fra 10 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk 2 sjalottløk

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 2 stilker 2 stangselleri

  • 1 ss 1 smør eller olje

  • 5 dl 5 utblandet fiskebuljong

  • 3 ss 3 asiatisk fiskesaus

  • 2 dl 2 creme fraiche

  • 1 ss 1 hvetemel

  • 2 stk 2 gulrøtter

  • 100 gram 100 aspargesbønner

  • 1/2 stk 1/2 purreløk

  • 400 gram 400 torskefilet eller annen hvit fisk

  • 200 gram 200 pillede reker

  • 1 skvis 1 sitronsaft

  • Salt og pepper

  • Persille

Fremgangsmåte

  • Strø litt salt og torsken. Har den skinn må du også fjerne det. La fisken ligge mens du går i gang med resten.
  • Rens og finhakk både sjalottløk og hvitløk. Stangselleriet vaskes og deles i to eller fire på langs, før den så kuttes i smått. Surr både løk og stangelleri i litt smør eller olje i en gryte. Ikke bruk så høy varme at hvitløken blir brent, da blir den fort bitter i smaken.
  • Når løken er myk tilsetter du utblandet fiskebuljong og fiskesaus. Bland hvetemel med créme fraîche og ha det i gryten under omrøring.
  • Skrell gulrøttene og del de i skiver. Aspargesbønnene skylles og deles i to, og purreløken kan også deles opp i skiver. Has i gryten og la koke i 5-10 minutter før du har i fisken.
  • Skyll saltet av torsken og del den opp i passe store biter. Hell laken av rekene, men hold gjerne igjen litt til suppen. Legg torsk og reker i suppen, og la den trekke i 5-8 minutter, avhengig av størrelsen på fiskebitene.
  • Ha i en skvis sitronsaft og smak til med rekelake, salt og pepper. Dryss over finhakket persille rett før servering. Server fiskesuppen med noen skiver brød med smør ved siden av. Håper den faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*