Flate og grove pitabrød

Lages på: 2 timer 30 minutter Nivå: Enkel
Flate og grove pitabrød

For noen uker siden laget jeg gresk gyros av lammekjøtt, og for å få en litt mer autentisk rett bestemte jeg meg for å servere i flate pitabrød. Vanligvis pleier jeg å servere gyros i hule pitabrød, men hvis grekerne spiser det i flate pitabrød så kan vel jeg også det. Dessuten har jeg aldri forsøkt å lage de flate eller steke de i en tørr stekepanne, så det gjorde det jo ekstra morsomt for meg. I motsetning til det sikkert mange grekere gjør så tilsatte jeg litt fullkornshvetemel for en litt grovere variant, men det er ikke noe i veien for å lage de helt fine.

På forhånd tenkte jeg at det kom til å være litt hipp som happ om jeg valgte flate eller hule pitabrød, men nå i ettertid vil jeg påstå at det er en stor forskjell. Ikke det at jeg ikke liker de ordinære pitabrødene, men for meg var disse flate og grove pitabrødene virkelig en klasse for seg selv.

Oppkriften på gyros av lammekjøtt finner du her.

Gyros av lammekjøtt i flate pita
Gyros av lammekjøtt i flate pita

I motsetning til “vanlige” pitabrød så legger man her fyllet oppå brødene. Deretter ruller/bretter man de til et kjeglehus og spiser de fra den åpne enden. Om du får det til kan du også brette opp den nederste snippen slik at du unngår gris og søk nederst. Eller du kan brette matpapir rundt.

Tips! Frys ned noen pitabrød og bruk de som lettvint-pizza når du vil lage en enkel helgemiddag. Perfekt dersom man skal lage middag for én eller ikke har lyst til å bruke for lang tid på matlagingen.

Håper pitabrødene faller i smak!

Flate og grove pitabrød

4.1 fra 32 vurderinger
Type rett: TilbehørKjøkken: GreskNivå: Enkel
Antall

6

pitabrød
Totalt

2

timer 

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

 • 250 gram fullkornshvetemel

 • 250 gram hvetemel

 • 1/2 pose tørrgjær

 • 3,5 dl vann

 • 1 ts sukker

 • 1 ts salt

 • 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

 • Ha mel, tørrgjær, sukker og salt i en passe stor bolle. Tilsett lunkent vann (gjerne ikke noe særlig varmere enn rundt 20 grader) og olivenolje. Eltes til du har en god og smidig deig. Beregn cirka 10 minutter dersom du bruker en kjøkkenmaskin.
 • Dekk til bollen med et klede, lokk eller plastfoliet, og la den heve til dobbel størrelse. Hevetiden vil kunne variere ut i fra romtemperatur, men beregn cirka to timer.
 • Ha den ferdighevede deigen over på et melet underlag. Elt den lett sammen, rull den til en avlang pølse og del den opp i 6-7 like store emner. Trill hvert av emnene ut til kuler og press de lett flate med håndbaken. Dekk til med et klede og la de hvile i 7-10 minutter.
 • Legg hver av emnene over på en melet flate og kjevle de utover til cirka ½ cm flate og runde sirkler.
 • Varm en stor stekepanne. Stek hvert enkelt pitabrød i den tørre pannen. Bruk gjerne litt høy varme, slik at de får noen brune flekker. Beregn cirka 30-45 sekunder på hver side.
 • Legg de ferdigstekte pitabrødene i stabler. Dekk de til med et klede eller tilsvarende slik at de holder på varmen og ikke blir harde.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

6 Kommentarer

 1. Takk for kjempefin blogg 🙂

 2. Åååå takk for oppskrift og super kjekk blogg! Tusen takk for alle de gode oppskriftene du deler

  • Rolf-Anders Vollan

   Tusen takk Kine, det er utrolig motiverende å drive matblogg når man får så fine tilbakemeldinger 🙂

 3. Hei! Jeg lurer på en ting: I denne oppskrifta bruker du 1/2 pk tørrgjær. Hvordan vet jeg hvor mye en 1/2 pk tørrgjær er? Altså hvordan deler man en pakke tørrgjær?

  • Rolf-Anders Vollan

   Hei
   En pakke tørrgjær veier 12 gram. Du kan enten veie 6 gram, eller så pleier jeg ofte å klemme på posen før jeg har i gjæren, så vet jeg cirka hva som er halvparten.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*