
I helgen laget jeg en digg lammerett med smaker fra Midtøsten. Lammekjøttet la jeg sammen med salat og annet tilbehør i flate pitabrød, og foldet det som en slags wraps. Nydelig godt, og så mye bedre enn de tradisjonelle pitabrødene.
- Se oppskrift på lam kofta med yoghurtdressing.
Jeg kaller disse brødene for flate pitabrød, men noen kaller de også for greske pitabrød. Hva du velger å fylle de med er så klart opp til deg, men en klassiker er jo gresk gyros. Her på bloggen har jeg allerede delt oppskriften på gyros av lammekjøtt og gyros med kylling, som begge er svært populære blant leserne.
Jeg har også tidligere delt en oppskrift på flate og grove pitabrød. Den oppskriften begynner å bli noen år siden jeg la ut, så tenkte det var på høy tid å legge ut en fornyet oppskrift. Men om du ønsker en litt grovere variant, så er den fortsatt høyaktuell.
Pitabrødene egner seg også godt å fryse ned, og er kan brukes til lettvinte pizzabunner. Håper du ble inspirert!