Fløtegratinerte poteter

Lages på: 1 time Nivå: Enkel

Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter lager jeg sjeldent, alt for sjeldent. Det er jo så godt, og heller ikke vanskelig å lage. Det tar jo litt lengre å lage enn å koke poteter, men i praksis så står den jo mesteparten av tiden i ovnen.

I oppskriften brukte jeg en blanding av kremfløte og matfløte, men du kan helt fint bruke bare kremfløte om du ønsker. Matfløte har lett for å sprekke ved koking, og særlig matfløte med kun 10% fett tåler kun et rask oppkok. Jeg vil derfor anbefale å enten bruke en blanding av kremfløte og matfløte, eller bare kremfløte.

Fløtegratinerte poteter er deilig tilbehør både til kjøtt, fisk og fugl. Selv serverte jeg potetene sammen med stekt indrefilet av storfe og asparges. Nydelig godt!

Potetgrateng

Fløtegratinerte poteter til biff

Fløtegratinerte poteter

0 fra 0 vurderinger
Type rett TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

4

store porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steke-/koketid

45

minutter
Totalt

1

time 

Ingredienser

  • 1 kg poteter

  • 2 dl kremfløte

  • 2 dl matfløte

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 stk sjalottløk

  • 1/2 ts timian, tørket

  • 1/2 ts salt

  • Pepper

  • 1 neve revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Finkutt sjalottløk og hvitløk. Ha fløte, finhakket løk, hvitløk og tørket timian i en kasserolle og kok opp. La fløteblandingen koke på lav varme i 10-15 minutter. Dette setter god smak på fløteblandingen, i tillegg til at den tykner litt. Ha i salt og pepper, og bruk en stavmikser til å kjøre blandingen jevn og klumpefri
  • Mens fløteblandingen koker kan du gjøre klar potetene. Har de tynt skall trenger de ikke og skrelles. Bruk en mandolin eller en skarp kniv til å skjære potetene i tynne skiver.
  • Smør en ildfastform med olje eller smør. Fordel potetskivene i formen. Stable de gjerne på høykant, da ser de pene ut, og de er også enkle å ta med en sleiv/stekespade når de skal serveres. Hell over fløteblandingen slik at den blir godt fordelt utover det hele og strø gjerne over en neve med revet hvitost.
  • Sett formen nest nederst i ovnen, og stek potetene i 30-40 minutter. Sjekk med en gaffel om potetene er ferdige. La gjerne de fløtegratinerte potetene få stå 10-15 minutter etter at formen er tatt ut av ovnen. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*