• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
16. januar 2021

Fløtegratinerte poteter

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter lager jeg sjeldent, alt for sjeldent. Det er jo så godt, og heller ikke vanskelig å lage. Det tar jo litt lengre å lage enn å koke poteter, men i praksis så står den jo mestparten av tiden i ovnen.

I oppskriften brukte jeg en blanding av kremfløte og matfløte, men du kan helt fint bruke bare kremfløte om du ønsker. Matfløte har lett for å sprekke ved koking, og særlig matfløte med kun 10% fett tåler kun et rask oppkok. Jeg vil derfor anbefale å enten bruke en blanding av kremfløte og matfløte, eller bare kremfløte.

Fløtegratinerte poteter er deilig tilbehør både til kjøtt, fisk og fugl. Selv serverte jeg potetene sammen med stekt indrefilet av storfe og asparges. Nydelig godt!

Potetgrateng

Fløtegratinerte poteter til biff

Fløtegratinerte poteter

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 16. januar 2021
  • 4-6 porsjoner
  • 1 time(r)
  • Skriv ut
Fløtegratinerte poteter tilbehør
Ingredienser
  • 1 kg poteter
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl matfløte
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • 1/2 ts tørket timian
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
  • 1 stor neve revet hvitost
Slik gjør du det
Steg 1
Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Finkutt sjalottløk og hvitløk. Ha fløte, finhakket løk, hvitløk og tørket timian i en kasserolle og kok opp. La fløteblandingen koke på lav varme i 10-15 minutter. Dette setter god smak på fløteblandingen, i tillegg til at den tykner litt. Ha i salt og pepper, og bruk en stavmikser til å kjøre blandingen jevn og klumpefri
Steg 3
Mens fløteblandingen koker kan du gjøre klar potetene. Har de tynt skall trenger de ikke og skrelles. Bruk en mandolin eller en skarp kniv til å skjære potetene i tynne skiver.
Steg 4
Smør en ildfastform med olje eller smør. Fordel potetskivene i formen. Stable de gjerne på høykant, da ser de pene ut, og de er også enkle å ta med en sleiv/stekespade når de skal serveres. Hell over fløteblandingen slik at den blir godt fordelt utover det hele og strø gjerne over en neve med revet hvitost.
Steg 5
Sett formen nest nederst i ovnen, og stek potetene i 30-40 minutter. Sjekk med en gaffel om potetene er ferdige. La gjerne de fløtegratinerte potetene få stå 10-15 minutter etter at formen er tatt ut av ovnen. Håper det smaker!

Stikkord

  • grateng
  • mat i form
  • potet

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Relaterte innlegg

Honningstekte epler og svisker
20. desember 2020

Honningstekte epler og svisker

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)
26. november 2020

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)

Enkel hummus
7. oktober 2020

Enkel hummus

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales