Fløtesaus uten melk (laktosefri)

Lages på: 10 minutter Nivå: Enkel
Melkfri fløtesaus

I blant kommer det inne spørsmål om jeg kan forsøke å lage enkelte oppskrifter uten melk og/eller gluten. Så i helgen testet jeg hvordan det ville være å lage en fløtesaus uten melkeprodukter. Først vil jeg si at det smaker ikke som en vanlig fløtesaus, for her spiller jo fløten en riktig rolle, men resultatet ble faktisk veldig bra på tross av mangel på fløte. Det er kanskje også helt feil å kalle det for en fløtesaus når det ikke er fløte i den, men for å unngå misforståelser har jeg kalt dette for en fløtesaus uten melk.

I oppskriften har jeg brukt GRYR® Matfløyel, som er et plantebasert alternativ til fløte. Dette er ingen reklame eller samarbeid med GRYR, men jeg nevner produktnavnet siden det kan være en del variasjoner i smaksbildet på melkefrie erstatninger. Om du ikke tåler melk er det viktig at du også bruker et melkefritt smør, og at du sjekker varedeklarasjonen på buljongen. Noen buljongtyper kan nemlig inneholde spor av melk.

Om du ønsker et glutenfritt alternativ kan du erstatte hvetemelet med maizena. Bland i så fall maizenaen ut i GRYR® Matfløyel. I tillegg er det viktig at du bruker en glutenfri soyasaus og sjekker at buljongen ikke inneholder spor av gluten.

Har du ikke troen på melkefri fløtesaus, har jeg også allerede vanlig fløtesaus og en veldig populær peppersaus her på bloggen 😉

Fløtesaus uten melk (laktosefri)

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: SausNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

5

minutter
Totalt

10

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 ss smør uten melk

  • 1 ss siktet hvetemel

  • 2 dl utblandet grønnsaksbuljong

  • 1,5 dl GRYR® Matfløyel (eller annet alternativ til fløte)

  • 2 ss soyasaus

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret i en liten kjele og ha i hvetemelet. Visp i blandingen og la hvetemelet frese et lite minutt.
  • Ha i utblandet grønnsaksbuljong og Matfløyel og kok opp sausen. La den koke i 4-5 minutter til du er kvitt melsmaken.
  • Tilsett soyasaus og smak til med riktig mengde salt og pepper. Sausen er klar til servering.

Notater

  • Sjekk at buljongen ikke inneholder spor av laktose

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*