
I blant kommer det inne spørsmål om jeg kan forsøke å lage enkelte oppskrifter uten melk og/eller gluten. Så i helgen testet jeg hvordan det ville være å lage en fløtesaus uten melkeprodukter. Først vil jeg si at det smaker ikke som en vanlig fløtesaus, for her spiller jo fløten en riktig rolle, men resultatet ble faktisk veldig bra på tross av mangel på fløte. Det er kanskje også helt feil å kalle det for en fløtesaus når det ikke er fløte i den, men for å unngå misforståelser har jeg kalt dette for en fløtesaus uten melk.
I oppskriften har jeg brukt GRYR® Matfløyel, som er et plantebasert alternativ til fløte. Dette er ingen reklame eller samarbeid med GRYR, men jeg nevner produktnavnet siden det kan være en del variasjoner i smaksbildet på melkefrie erstatninger. Om du ikke tåler melk er det viktig at du også bruker et melkefritt smør, og at du sjekker varedeklarasjonen på buljongen. Noen buljongtyper kan nemlig inneholde spor av melk.
Om du ønsker et glutenfritt alternativ kan du erstatte hvetemelet med maizena. Bland i så fall maizenaen ut i GRYR® Matfløyel. I tillegg er det viktig at du bruker en glutenfri soyasaus og sjekker at buljongen ikke inneholder spor av gluten.
Har du ikke troen på melkefri fløtesaus, har jeg også allerede vanlig fløtesaus og en veldig populær peppersaus her på bloggen 😉