Fløyelsgrøt av havremel

Lages på: 10 minutter Nivå: Enkel
Fløyelsgrøt av havre

Fløyelsgrøt eller smørgrøt er en norsk tradisjonell fløyelsmyk grøtrett laget av smør, mel og melk, og en rett som mange av oss har fått servert opp gjennom oppveksten. Faktisk så er en av de mest besøkte oppskriftene på bloggen i år (2017) er denne oppskriften på ordinær smørgrøt.

Mens man i den ordinære fløyelsgrøt-oppskriften bruker siktet hvetemel, så har jeg i dag laget en sunnere variant med havremel. Ved å male havregryn (eller kjøp ferdigmalt) og justere litt ned på mengden smør så har du et mye sunnere grøtalternativ som kan nytes med litt bedre samvittighet.

På utkikk etter litt mer grøt-inspirasjon? Kanskje noen av disse oppskriftene kan friste:

Eller sjekk denne samlesiden for grøt-oppskrifter.

Smørgrøt av havremel

4.1 fra 32 vurderinger
Type rett: Kveldsmat, LunsjKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

1

skål
Tilberedning

5

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Fløyelsgrøt av havre
  • 5 dl melk

  • 6 ss havremel

  • 1 ss smør

  • 1/4 ts salt

  • Forslag til topping
  • Smør

  • Sukker eller annen søtning

  • Kanel

  • Spekeskinke

Fremgangsmåte

  • Mal store havregryn til fint havremel i en matmølle, foodprosesser eller stavmikser, hvis du ikke har kjøpt ferdig havremel eller har stående fra før. Jeg maler bestandig ekstra mye, som jeg har i et tett glass i skapet.
  • Bland ut havremel med melk i en kasserolle, og kok opp under stadig omrøring.
  • La grøten koke på svak varme i 7-10 minutter, til den blir god og tykk.
  • Tilsett litt salt og en spiseskje med smør.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Kjempegod! Enkel, billig, smaksrik og mettende! Kommer nok til å lage porsjonen mindre i fremtiden. Den minner meg om Fjordland’s byggrynslunsj så den hadde nok vært nydelig til litt syltetøy eller kompott.

    • Rolf-Anders Vollan

      Så hyggelig at fløyelsgrøten falt i smak hos deg. Synes at havren gir den en god og langvarig metthetsfølelse, samtidig som den kan bli litt nøtteaktig hvis man kjenner godt etter. Ja, jeg har sikkert litt mer appetitt enn deg, så den ser jeg 🙂 Takk for tilbakemelding 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*