• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
28. august 2017

Fløyelsgrøt av havremel

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Fløyelsgrøt av havre

Fløyelsgrøt eller smørgrøt er en norsk tradisjonell fløyelsmyk grøtrett laget av smør, mel og melk, og en rett som mange av oss har fått servert opp gjennom oppveksten. Faktisk så er en av de mest besøkte oppskriftene på bloggen i år (2017) er denne oppskriften på ordinær smørgrøt.

Mens man i den ordinære fløyelsgrøt-oppskriften bruker siktet hvetemel, så har jeg i dag laget en sunnere variant med havremel. Ved å male havregryn (eller kjøp ferdigmalt) og justere litt ned på mengden smør så har du et mye sunnere grøtalternativ som kan nytes med litt bedre samvittighet.

Senere denne uken sender jeg ut et lite «Nytt fra bloggen» til mine lesere. Om du allerede ikke har meldt deg på så kan du gjøre det på denne siden. Jeg forsøker å sende ut nytt fra bloggen cirka én gang i måneden, og du kan når som helst melde deg av.

På utkikk etter litt mer grøt-inspirasjon? Kanskje noen av disse oppskriftene kan friste:

  • Hjemmelaget rømmegrøt
  • Ovnsbakt risengrynsgrøt
  • Kjøleskapsgrøt med smak av blåbær og vanilje

Eller sjekk denne samlesiden for grøt-oppskrifter.

En sunnere fløyelsgrøt av havremel

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 28. august 2017
  • 1 skål
  • 15 min
  • Skriv ut
Fløyelsgrøt av havre
Ingredienser
  • Fløyelsgrøt av havre
  • 5 dl melk
  • 5 ss havremel
  • 1/2 - 1 ss smør
  • 1/4 ts salt
  • Topping
  • Smør
  • Sukker
  • Kanel
  • Spekeskinke
Slik gjør du det
Steg 1
Mal store havregryn til fint havremel i en matmølle, foodprosesser eller stavmikser, hvis du ikke har kjøpt ferdig havremel eller har stående fra før. Jeg maler bestandig ekstra mye, som jeg har i et tett glass i skapet.
Steg 2
Bland ut havremel med melk i en kasserolle, og kok opp under stadig omrøring.
Steg 3
La grøten koke på svak varme i 7-10 minutter, til den blir god og tykk.
Steg 4
Tilsett litt salt og cirka en halv spiseskje med smør.

Server nykokt fløyelsgrøt av havremel med smør, sukker, kanel og gjerne noen skiver med spekemat.

Håper det smaker!

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • Grøt

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Yoghurtsjokolade med sjokoladetrekk
Formretter – Gode middager i en form

Relaterte innlegg

Halvgrove proteinscones
11. januar 2021

Halvgrove proteinscones

Litt grove amerikanske pannekaker
26. september 2020

Litt grove amerikanske pannekaker

Vafler av tørt brød
11. juli 2020

Vafler av tørt brød

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
95delinger