
Fløyelsgrøt eller smørgrøt er en norsk tradisjonell fløyelsmyk grøtrett laget av smør, mel og melk, og en rett som mange av oss har fått servert opp gjennom oppveksten. Faktisk så er en av de mest besøkte oppskriftene på bloggen i år (2017) er denne oppskriften på ordinær smørgrøt.
Mens man i den ordinære fløyelsgrøt-oppskriften bruker siktet hvetemel, så har jeg i dag laget en sunnere variant med havremel. Ved å male havregryn (eller kjøp ferdigmalt) og justere litt ned på mengden smør så har du et mye sunnere grøtalternativ som kan nytes med litt bedre samvittighet.
Senere denne uken sender jeg ut et lite “Nytt fra bloggen” til mine lesere. Om du allerede ikke har meldt deg på så kan du gjøre det på denne siden. Jeg forsøker å sende ut nytt fra bloggen cirka én gang i måneden, og du kan når som helst melde deg av.
På utkikk etter litt mer grøt-inspirasjon? Kanskje noen av disse oppskriftene kan friste:
Eller sjekk denne samlesiden for grøt-oppskrifter.
Kjempegod! Enkel, billig, smaksrik og mettende! Kommer nok til å lage porsjonen mindre i fremtiden. Den minner meg om Fjordland’s byggrynslunsj så den hadde nok vært nydelig til litt syltetøy eller kompott.
Så hyggelig at fløyelsgrøten falt i smak hos deg. Synes at havren gir den en god og langvarig metthetsfølelse, samtidig som den kan bli litt nøtteaktig hvis man kjenner godt etter. Ja, jeg har sikkert litt mer appetitt enn deg, så den ser jeg 🙂 Takk for tilbakemelding 🙂