Slik lager du fløyelsgrøt av havre

  1. Mal store havregryn til fint havremel i en matmølle, foodprosesser eller stavmikser, hvis du ikke har kjøpt ferdig havremel eller har stående fra før. Jeg maler bestandig ekstra mye, som jeg har i et tett glass i skapet.
  2. Bland ut havremel med melk i en kasserolle, og kok opp under stadig omrøring.
  3. La grøten koke på svak varme i 7-10 minutter, til den blir god og tykk.
  4. Tilsett litt salt og cirka en halv spiseskje med smør.

Server nykokt fløyelsgrøt av havremel med smør, sukker, kanel og gjerne noen skiver med spekemat.

Håper det smaker!

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Fløyelsgrøt av havremel