Fløyelsgrøt av speltmel

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Fløyelsgrøt laget av spelt

Fløyelsgrøt er deilig tradisjonsmat og en enkel grøt som lages på få minutter. Grøten er lett å like og passer fint til både frokost, lunsj, lettvint middag eller kvelds.

Vanligvis lager jeg fløyelsgrøt av hvetemel, eller havremel dersom jeg ønsker en litt sunnere variant. Men er om dagen bestemte jeg meg for å lage grøten med speltmel. Perfekt for de som foretrekker speltmel.

Andre grøtoppskrifter fra bloggen:

Håper du lot deg inspirere!

Banner - Mat du blir glad av

Fløyelsgrøt av speltmel

0 fra 0 vurderinger
Type rett: LunsjNivå: Enkel
Porsjoner

1

skål
Tilberedning

5

minutter
Koketid

10

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 5 dl 5 melk

  • 5 ss 5 spelt

  • 1 ss 1 smør

  • 1/4 ts 1/4 salt

Fremgangsmåte

  • Visp speltmel ut i melk i en kasserolle. Kok opp under stadig omrøring, for å unngå at grøten brenner seg.
  • La grøten koke i 5-10 minutter, til den tykner og du blir kvitt melsmaken. Blir den for tykk kan du spe i litt mer melk. Ha smør og salt i speltgrøten mot slutten av koketiden.
  • Fløyelsgrøt serveres med smør, sukker og kanel, og noen skiver med spekeskinke som tilbehør dersom du ønsker. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*