Fløyelsgrøt av speltmel

Fløyelsgrøt av speltmel

Fløyelsgrøt er deilig tradisjonsmat og en enkel grøt som lages på få minutter. Grøten er lett å like og passer fint til både frokost, lunsj, lettvint middag eller kvelds.

Vanligvis lager jeg fløyelsgrøt av hvetemel, eller havremel dersom jeg ønsker en litt sunnere variant. Men er om dagen bestemte jeg meg for å lage grøten med speltmel. Perfekt for de som foretrekker speltmel.

Andre grøtoppskrifter fra bloggen:

Håper du lot deg inspirere!

Grøt av speltmel

Smørgrøt av speltmel

Ingredienser

  • 5 dl melk
  • 5 ss spelt
  • 1 ss smør
  • 1/4 ts salt

Fremgangsmåte

Steg 1
Visp speltmel ut i melk i en kasserolle. Kok opp under stadig omrøring, for å unngå at grøten brenner seg.
Steg 2
La grøten koke i 5-10 minutter, til den tykner og du blir kvitt melsmaken. Blir den for tykk kan du spe i litt mer melk. Ha smør og salt i speltgrøten mot slutten av koketiden.
Steg 3
Fløyelsgrøt serveres med smør, sukker og kanel, og noen skiver med spekeskinke som tilbehør dersom du ønsker. Vel bekomme!