Forenklet pizzapai

Lages på: 3 timer Nivå: Enkel
Pizzapai

Pizzaer kan varieres i det uendelig, og jeg har publisert mange titalls varianter her på Det glade kjøkken. Noen med vanlig bunn – andre av surdeig, noen med hvit saus – andre med den klassiske tomatsausen, noen med kjøtt – og andre uten. Ja, du kan rett og slett finne pizzaer for enhver smak her på bloggen.

Denne gangen har jeg laget en forenklet pizzapai, som i grunn er en fantastisk fin måte å få lurt på enda mer fyll på pizzaen. Hva slags fyll du ønsker  er egentlig litt opp til deg, selv gikk jeg for en litt mer klassisk variant med kjøttsaus som jeg toppet med ost og vårløk. Anbefales!

Pizza galette

Utvalgte pizzafavoritter fra bloggen:

Banner - Mat du blir glad av

Pizzapai

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

1

pizzapai
Tilberedning

2

timer 

30

minutter
Koketid

9

minutter
Totalt

2

timer 

39

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Pizzadeig
  • 2,5 dl 2,5 hvetemel

  • 2 dl 2 fullkornshvetemel

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/3 pose 1/3 tørrgjær

  • 2 dl 2 vann (cirka)

  • Kjøttsaus
  • 400 gram 400 karbonadedeig

  • 1 stk 1 gul løk

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 2 ss 2 tomatpuré

  • 1/2 ss 1/2 oregano

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Pepper

  • Topping
  • 100 gram 100 revet hvitost

  • 4 stk 4 vårløk

Fremgangsmåte

  • Start pizzabunnen. Bland alt det tørre i en bolle og tilsett kaldt vann (20 grader dersom du ikke har tid til å heve i cirka 1,5 – 2 timer). Elt deigen for hånd eller med en kjøkkenmaskin med eltekrok (anbefales) i minst 10-15 minutter. Deigen kan virke litt klissete i begynnelsen, men underveis vil du se at den blir fastere og får en mer elastisk konsistens. Eltetiden er essensielt for å få en smidig og elastisk deig.
  • La deigen heve under lokk eller plast på et lunt sted, i 1,5 – 2 timer.
  • Mens pizzadeigen hever passer det fint å gå i gang med pizzasausen. Brun karbonadedeigen i en stekepanne, settes til side på et fat når den er ferdigstekt. Rens og finhakk løk og hvitløk, som så surres i litt olje i stekepannen til den er blank og myk. Lag en liten grop i midten av pannen som du har tomatpuréen i. La den frese et lite minutt. Tilsett den stekte karbonadedeigen, hakkede tomater, oregano, salt og pepper. Kok sausen i 15-20 minutter. Smak til med eventuelt mer salt.
  • Sett ovnen på 250 grader eller mer cirka 30 minutter før deigen er ferdighevet. La gjerne stekebrett eller pizzastein/-stål stå i ovnen slik at det blir oppvarmet til pizzaen skal inn.
  • Ha den ferdighevede deigen over på et melet underlag eller bakstbord. Dra pizzadeigen utover til et slags kvadrat og brett hjørnene inn mot midten. Gjenta prosessen et par ganger og strø på med mer mel ved behov.
  • Form deigen som en rund balle, og trykk den lett uvover. La hvile i et par minutter. Kjevle deigen utover slik at du har en stor, rund og forholdsvis tynn bunn.
  • Fordel fyllet på pizzabunnen, men la det være et par cm klaring langs kanten rundt. Når alt fyllet er fordelt på pizzaen så bretter du inn kantene over pizzafyllet. Strø så over revet hvitost og vårløk oppskåret i tynne skiver.
  • Stek pizzapaien i ovnen i 8-9 minutter, til den begynner å bli lett gyllen oppå.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*