Forenklet Tom kha gai

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Enkel Tom kha gai

I dag tenkte jeg å dele en ny oppskrift på en favoritt som har fulgt meg i mange år, nemlig Tom kha gai. Du finner allerede en god oppskrift på Tom kha gai her på bloggen, men denne gangen har jeg laget en mer forenklet variant. Det er nemlig ikke alle som er så heldig at de har velassorterte butikker i umiddelbar nærhet, og ingredienser som kaffirlimeblad, galangalrot, thaichili og sitrongress kan være vanskelig å finne. Da kan denne oppskriften være redningen.

Smaken ble så klart ikke helt lik en autentisk Tom kha gai, men jaggu ble det ikke godt. Også samboeren gav denne retten en stor tommel opp, så denne blir det nok ikke siste gang jeg serverer hos oss.

Forenklet tom kha gai

Forenklet Tom kha gai

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagKjøkken: AsiatiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

25

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 500 gram kyllingfilet

  • 5 cm ingefær

  • 2 stk rød chili (start forsiktig)

  • 4 dl kokosmelk

  • 5 dl kyllingkraft eller kyllingbuljong

  • 150 gram aromasopp

  • 1 stk rødløk

  • 3 ss asiatisk fiskesaus

  • 2 stk lime

  • 1 ts sukker

  • 5 stk vårløk

  • Koriander

  • Salt

  • Tilbehør
  • Jasminris

Fremgangsmåte

  • Del opp kyllingen i passe store biter og legg den til side.
  • Skrell ingefæret, del chilien i to og fjern steinene. Del ingefæret i skiver og finhakk chilien. Surres så i noen minutter i en liten klunk olje i en gryte, til chilien er myk. Tilsett kokosmelk, kyllingkraft, fiskesaus, sukker og saften av én lime. Kok opp og la suppen koke i 5-10 minutter.
  • Mens kokosmelken koker kan du gå i gang med risen, og gjøre klar grønnsakene. Kok risen etter anvisning på pakken. Aromasoppen børstes og deles opp i båter. Rødløken skrelles og deles i tynne båter eller skiver.
  • Ha oppskåret aromasopp og rødløk i suppen, og la den trekke rett under kokepunktet i 5-10 minutter. Hvis du ønsker kan du plukke ut ingefæret før du har i sopp og løk. Den skal uansett ikke spises. Selv lot jeg ingefæret være i suppen frem til servering, for å få mer smak på suppen.
  • Legg i kyllingen og la den trekke i cirka 8-10 minutter. Rett før servering strør du over vårløk oppskåret i skiver, fersk koriander og saften av den siste limen (smak deg frem). Krydre med salt etter ønske.
  • Server tom kha gai med ris til. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*