Deilig formrett med kjøttsaus og poteter

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Enkel

Formrett med potet og karbonadedeig

De siste månedene har potetene fått en skikkelig renessanse hos oss, og den ene potetretten etter den andre har blitt servert hos oss. Poteter er virkelig undervurdert, og kan jo også være både kortreist og mer næringsrik en den hvite risen som mange velger.

Denne gangen har jeg laget en formrett med kjøttsaus og poteter, ikke helt som lasagne men heller ikke så alt for langt borti gaten heller.

Tips! For å få ned steketiden kan du også koke potetene i vann i 10-12 minutter før du skjærer de opp i skiver.

Er du også glad i formretter med poteter? Her er noen flere formretter som inneholder potet:

Håper du ble inspirert!

Grateng med kjøttsaus og poteter

5 fra 3 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Steketid

1

time 
Totalt

1

time 

30

minutter

Ingredienser

  • 6 stk store poteter

  • 1,5 dl fløte

  • 250 gram revet hvitost

  • Salt og pepper

  • Ferske urter

  • Kjøttsaus
  • 600 gram karbonadedeig

  • 1 stk gul løk

  • 1 stk gulrot

  • 2 stk stangselleri

  • 1 stk rød chili

  • 2 fedd hvitløk

  • Olivenolje

  • 2 ss tomatpuré

  • 2 ts oregano

  • 400 gram hermetiske tomater

  • 2 dl grønnsaksbuljong

  • 1 ts salt

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader, vanlig over og undervarme.
  • Gå i gang med kjøttsausen. Stek karbonadedeig eller kjøttdeig kjapt i en panne. Has så over i en gryte.
  • Skrell og kutt opp løk, hvitløk, chili, gulrot og stangselleri i smått. Surres i olivenolje til løken er blank og myk. Ha de ferdigsurrede grønnsakene over i gryten med den stekte karbonadedeigen, sammen med hermetiske tomater, grønnsaksbuljong (vann + terning eller fond), tomatpuré og oregano. La det hele koke i cirka 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Mens kjøttsausen koker er det på tide å gjøre klare potetene. Skrell potetene (dersom du ikke foretrekker de med skallet på) og del de opp i tynne tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin om du har.
  • Legg så et lag med kjøttsaus i en smurt ildfastform. Følg på med et lag poteter, litt revet hvitost, en skvett fløte og litt nykvernet salt og pepper. Gjenta lagene en gang til. Avslutt så med litt kjøttsaus og revet hvitost på toppen.
  • Sett ildfastformen nest nederst i ovnen, og la den steke i minimum 60 minutter, til potetene er møre. La formretten stå og hvile på benken i 15-20 minutter. Strø over eventuelle urter rett før servering. Håper gratengen faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*