Frisk kjøleskapsgrøt med sitron

Det er en stund siden det kom en ny oppskrift på kjøleskapsgrøt på bloggen, så da er det ekstra gøy å dele denne friske oppskriften med dere. Jeg har nemlig laget en deilig kjøleskapsgrøt med sitron, toppet med hakkede mandler, ferske blåbær og bittelitt honning. En herligere start på dagen enn dette får du ikke.

Til deg som ikke kjenner til kjøleskapsgrøt, eller overnight oats som det også heter, så er dette en enkel grøt du kan blande sammen kvelden i forveien. Den skal ikke varmebehandles, men trenger bare å stå og godgjøre seg over natten i kjøleskapet.

Jeg har tidligere laget både kjøleskapsgrøt med bringebær og chiafrø og kjøleskapsgrøt med blåbær og vanilje. Ta gjerne en titt!

Kjøleskapsgrøt med sitron

Kjøleskapsgrøt med sitron

Ingredienser

  • 1 lite beger sitronyoghurt
  • 1 dl melk
  • 1 dl store havregryn
  • 1/4 sitron
  • Topping
  • Honning
  • Blåbær
  • Mandler

Fremgangsmåte

Steg 1
Ha sitronyoghurt og melk i en passende skål, og bruk en skje til å røre dette sammen til en jevn masse.
Steg 2
Tilsett litt ferskpresset sitronsaft og store havregryn og bland dette godt sammen med resten.
Steg 3
Dekk skålen til med en plastfolie eller et lokk og la den stå i kjøleskapet til neste morgen (derav navnet overnight oats).
Steg 4
I løpet av natten vil havregrynene svelle og du kan ta en deilig grøt ut av kjøleskapet. Topp kjøleskapsgrøten med noen ferske bær, hakkede mandler og honning, og få en herlig start på dagen.