Når vi griller så har denne brokkolisalaten med granateple blitt en solid gjenganger. Den er sunn og smakfull, og jeg håper den blir like populær hjemme hos deg. Brokkolisalaten er også veldig anvendelig, og passer perfekt som tilbehør til både grillmat, stekt fisk eller kjøtt, eller du kan nyte den som en helt egen rett hvis du vil.
Brokkolisalaten kan fint lages noen timer i forveien, men husk å sett den kjølig frem til den skal serveres siden det er melkeprodukter i den.
Tips! Du kan også bruke vanlig yoghurt naturell eller kesam hvis du ikke får tak i gresk yoghurt.

Brokkolisalat med granateple
- 4. juni 2016
- 4 porsjoner
- 15 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Brokkolisalat
- 1,5 dl gresk yoghurt
- 1 ss honning
- 1-2 ss eplecidereddik
- 1/4 ts salt
- Pepper
- 1 liten brokkoli
- 1/4 rødløk
- 20-30 røde druer
- 1 liten neve mandler
- Garnityr
- 1/2 granateple
Slik gjør du det
- Steg 1
- Bland gresk yoghurt, honning eplecidereddik, salt og pepper i en liten bolle. Smak til med eddiken.
- Steg 2
- Skyll og skjær brokkolien opp i små buketter, rødløken i tynne tynne skiver, og druene i to. Blandes inn i yoghurtblandingen sammen med hakkede mandler. Jeg bruker steinfrie druer for å slippe noe av arbeidet med å fjerne steinene.
- Steg 3
- Del granateplet i to og bank ut kjernene. Drysses over brokkolisalaten rett før servering. Håper det smaker!
Likte du oppskriften?
Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.